Tour To Paris ezüstérmes Deauville-ban

Fantasztikus versenyt futva, Group 1-es konkurencia ellenére Tour To Paris második helyen ért célba a Classe I-es Prix d’Hudimesnil-ben.

Sikerült a tervezett taktikát alkalmazni, a start után Tour To Paris azonnal magához ragadta a vezető szerepet, hiszen mindig szívesen galoppozik az élen. Maxime Guyon végig tökéletesen lovagolta, a megbeszélt utasítás szerint osztotta be társát.
A befutóra fordulva Tour To Paris hozta a mezőnyt a finish-re, végig kitartott egészen az utolsó 200 méterig, ekkor a vele egál súlyt cipelő Group 3 nyerő City Light begyújtotta a rakétákat és a támadással a magyar ló már nem bírt el.
A jobbtól nem szégyen kikapni, az ascot-i Group 1-ben is ezüstérmes City Light már Királykategóriában is bizonyított, így tökéletes papírforma érvényesült.
A menedzsment nagyon büszke TTP mai teljesítményére, ifj. Hammersberg Elemértől megtudtuk, hogy a korábbi orrvérzéses probléma teljesen megszűnt, Tour To Paris egy korrekt versenyben igazolta, hogy képes lehet egy Listed szintű versenyben is helytállni.
A jövőbeni tervekkel kapcsolatban még folyik az egyeztetés a tréner asszonnyal. A probléma, hogy kevés a hasonló távú Listed kategóriás verseny, emellett a Group 3-as futamok is kecsegtetőek, így a soron következő verseny időpontja még bizonytalan.
A legfontosabb, hogy Tour To Paris tökéletesen egészséges és képes felvenni a versenyt a legjobb francia versenylovakkal.

Gratulálunk a szép teljesítményhez!
A következő futás időpontjáról időben beszámolunk.

Varga Áron

Fotók: ifj. Hammersberg Elemér

SHARE THIS