/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Lili a Kancadíj győztese

Bámulatosan szép versenyben Lili ismét bizonyította, hogy ő a régió egyik legjobbja, hiszen nemzetközi vendéggel kiegészült mezőnyt utasított maga mögé a Magyar Kancadíjban. A rendkívüli versenyben Lili végig tökéletesen helyezkedett, Gönczi Rebeka pedig ismét bravúrosan lovagolt. A befutóra fordulva türelmesen megvárta, hogy az ellenfelek megkezdik a hajrát, a hirtelen felszabaduló falon pedig ők is nekilendültek. Lili a támasztékon félelmetes hajrába kezdett, sorra hagyták le az ellenfeleket, előbb Tarzaniya-t, majd a cseh vendéget Gold Memory-t is, és egy rendkívül magabiztos győzelemmel a két hölgy ismét elsőként ért át a célvonalon.

Mirtusz szép finish-el bizonyította, hogy ismét számíthatunk rá. Legutóbbi rossz szereplése után a befutó utolsó 200 méterén könnyedén robbantott és nyergében Drexler Virginiával könnyedén verték a Claudia Octavia Hendikep mezőnyét. A dobogón Si Si Senor (Stanislav Georgiev) és Lujza (ifj. Bakos Gábor) végeztek.

Tangra és Stanislav Georgiev ismét hozták az igencsak esedékes győzelmet, ezúttal az 1400 méteres Minczi Hendikep-ben sikerült nyerniük, így a négyéves kanca második elsőségét is sikerrel abszolválta, ráadásul start-célban. A dobogón Fit to Fly (Paizs Gábor) és Futurist Fashion (Zdenko Smida) osztozkodtak.

Nem volt meglepetés a csikók Nyeretlen versenyében sem, ahol Marlon (Gönczi Rebeka) ismét remekelt. A Patay Sándor Emlékversenyben már feltűnt a sárga Mahiki csikó remek mozgása, most pedig hosszabb távon is szépen mozgott, küzdelemben ugyan, de sikerrel emelkedett felül a szintén sokat javult Pacsirtán (Paizs Gábor). A harmadik hely pedig Liquidator-hoz (Nagy Tamás) került.

Grósz Gyula hűséges idomítottja Rebellis (Bakos Gábor) továbbra is fantasztikus. A hétéves kanca ezúttal az I. osztályú Nyári Hendikep mezőnyét utasította maga mögé, méghozzá fölényes stílusban. Ezzel az elsőséggel immár 10. győzelmét szerezte meg, idén pedig már másodszor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Óriási küzdelem után Stormatic (ifj. Kozma István) igazán megérdemelt győzelmet szerzett a Patience Díj-ban. Dicséret illeti az ezüstérmes Contesse-t (Jozef Parigál) is, aki hatalmas szívvel igyekezett az elsőségért, és minimális különbséggel maradt csak alul a küzdelemben. A bronzérem pedig König Arion (Goran Mesetovic) zsákmánya lett.

A hölgyek versenyében Bossa Nova és Májer Cintia párosa aratta le a babérokat, a nyíregyházi fiatal hölgy ügyesen helyezkedve közel maradt a frontban robogó Sally Rose-hoz (Nagy Polett), majd a kisodródó ellenfél helyén felszabaduló belső barrier mentén könnyedén sétáltak haza. She Moves (Suták Csenge) igyekezett a későbbi nyerőt üldözőbe venni, és sikerült is megközelítenie, de a hajrájuk ezúttal „csak” a második helyre volt elegendő, a harmadik hely pedig a pórul járt Sally Rose-hoz került.

Papírforma érvényesült a Patience Díj második részében Upper Rebel-nek (Bakos Gábor) köszönhetően, aki végig vezetve utasította maga mögé Éjszépét (Paizs Gábor) és Music Channel-t (Stanislav Georgiev). Éjszépe szintén nyerő momentummal fordult a befutóra, végül ugyan nem tudott elmenni a nyerő mellett, ennek ellenére igazán megérdemelten került hozzá az ezüstérem.

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS