/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Enigma győzött a Mátrai Hendikepben

Ismét fantasztikus formába lendült Enigma (Nagy Tamás) aki a Mátrai Hendikep mezőnyében start-célban járt sikerrel. Zala Csaba idomítottja a Derby előtt látott oldaláról mutatkozott be ismét, úgy tűnik a korábbi hullámvölgye után ismét komoly formába lendült, sőt mindenkori topját futotta. A helyezésekért komoly küzdelem alakult ki az ezüstérmes La Chaba (Suták Csenge), Beauchamp Opal és Aurora Borealis között. Ekkor érkezett meg viszonylag távolról Kostjukov (Stanislav Georgiev) és begyűjtötte a bronzérmet az előbbi kettős orra elől.

A nap nyitófutamában azaz a Soroksári Díjban remekül futottak a favoritok. A Viola istálló kiválósága, az ír import Levendula immáron harmadik versenyét nyerte, nyergében Nagy Tamással, a helyezéseken pedig Fit to Fly (Paizs Gábor) és Georges Song (Stanislav Georgiev) osztozkodtak.

A pályakezdő lovak versenyében Stanislav Georgiev Sonic Bang nyergében fölényesen oktatta a mezőnyt, mögötte Canada (Jozef Parigál) és Victoria Vitae (Suták Csenge) csatáztak vállt-vállnak vetve, de végül a jobban hajrázó Canada vihette haza a fényesebb érmet.

She Moves szép versenyben szerezte meg pályafutása első győzelmét a Soproni Hendikepben. Az utóbbi hetekben már látszott, hogy a kanca kezd újra magára találni, ennek eredményeképpen pedig vasárnap már ő volt a legerősebb, mögötte Mahagóni (Gönczi Rebeka) és Botaniste (Dickinson Judit) sorrend alakult ki.

Újabb sikert könyvelhetett el Kovács-Bakos Szilvia istállója is Légyottnak köszönhetően. A hároméves kanca a verseny során végig nagyon meggyőző volt. A befutóban Atletico-val fej-fejt küzdöttek, de az utolsó kétszáz méteren Légyott (Mocsinka Vivien) sokkal magabiztosabb volt, míg Atletico a dobogóról is lecsúszott, helyére Supreme (Gönczi Rebeka) és Humbuk (Paizs Gábor) érkeztek meg.

Miss Orchidea saját versenyt „rendezett” magának az Ámde Hendikepben, hiszen végig vezetve utasította maga mögé ellenfeleit idomárlovasával Stanislav Georgiev-vel. A futam érdekességeként Lady Zsu (Mocsinka Vivien) szállította, aki az utolsó métereken bámulatos lendülettel zárkózott fel másodiknak, a harmadik hely pedig a végig jól helyezkedő Sambo-hoz (Suták Csenge) került.

Hosszú várakozás után Mezzo is „hazaért” nyergében Huszár Korinnával, aki szintén remek formába lendült értékes pontokat szerezve a Németh Ferenc Emlékkupa IV. futamában. Az Ilkamajor istálló háromévese sokáig nem igazán találta magát, de a hosszan tartó gondoskodást most meghálálta a szép küllemű kanca. Az ezüstérem a top súly ellenére is Narrátorhoz (Bernáth Christopher) került, míg a dobogó alsó fokára Riadó (Makoviczki Ákos) zárkózott fel.

A nap legszebb versenyét láttuk a Run The Red Light Hendikep-ben, melyben a kisebb képességű lovak ellenére igazán parázs befutó alakult ki. A sokáig vezető Ridik úgy tűnt hazaérhet, ekkor azonban megérkezett Éjfél, aki szép hajrával végül mindenkit maga mögé utasított. Lovasa Mocsinka Vivien hatalmas formában volt egész nap, egy értékes ezüstérem mellett két sikerrel gazdagabban térhetett haza. A végig remekül szereplő Ridik (Bihari Alexandra) végül közeli második- a könnyű terhű Rubikon (Bóna Nikoletta) pedig harmadik helyen zárt.

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS