/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Indulóban a yearling-árverési szezon – BBAG

Írta: Martin Stevens. Fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

A német tenyésztés színe-virágát vezetik fel ma Baden-Badenben a BBAG yearling árverésén, mai napon, 201 telivérre lehet licitálni a világhírű aukciós csarnokban. A legnépszerűbbnek számító apaméntől, Soldier Hollow-tól 21 csikó származik, köztük egy mén, a nagydíjnyerő Gestüt Görlsdorf-i Nouvelle Neige-ből, egy másik a Gestüt Fährhof-i a Quandunából, egy harmadik pedig Shimranából, aki a Group 2-t nyerő Shimrano testvére.

Az In The Wings (Soldier Hollow apja) után született Adlerflugtól, Németország másik kedvenc apaállatától 11 yearling érkezik, köztük a 2017. évi Német Derby második helyezett Enjoy Vijay testvére.

A nemzetközi felhozatalban megtalálhatók még Camelot, Dawn Approach, Gleneagles, Golden Horn, Harzand, Iffraaj, Lope De Vega, New Approach, New Bay, Night Of Thunder, Oasis Dream, Sea The Stars, Teofilo, Wootton Bassett és Zoffany utódai is.

A legnagyobb várakozás a Wirko néven áruba bocsátott Kingsman – Weltmacht mént előzi meg Röttgenből, aki a Group 2 helyezett, Listed-nyerő Wild Coco testvére.

Idén a legnagyobb kérdés az lesz, hogy a német tenyésztők, akiknek többsége futtató is egyben, hajlandóak lesznek-e a mostanában nyomott árakon megválni neveltjeiktől.

SHARE THIS