/ by /   Friss hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Megkezdődött az öttusa-vb Budapesten

A női váltók küzdelmével megkezdődött hétfőn az öttusázók idei fő versenye, a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokság, melynek nyitó sajtótájékoztatóján a hazai szövetség és a Kincsem Park több évre szóló együttműködési szerződést kötött.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár felidézte, hogy Magyarország idén több kiemelkedő nemzetközi sporteseménynek, köztük olimpiai kvalifikációs viadalnak adott otthont – megemlítette az asztalitenisz-, a vívó-, a kajak-kenu és a junior úszó-vb-t -, és ennek kapcsán hangsúlyozta:
Fontos hogy kiszolgáljuk a hazánkba érkező sportolókat, szurkolókat, sportvezetőket, fontos, hogy elégedetten térjenek haza és jó hírünket vigyék a világba, azt, hogy jó rendezők és sportnemzet vagyunk.

Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség (UIPM) elnöke kiemelte: az év sportági fő eseménye zajlik ezen a héten Budapesten, néhány nap múlva pedig az öttusa – olimpiai – jövőjének szempontjából fontos tanácskozások, ülések következnek.
“A sportág 1912 óta szerepel az olimpiák programjában, szeretnénk, ha ez az 2024-es párizsi után is így lenne” – mondta.

Forrás: origo.hu

SHARE THIS