/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Bemutatjuk a hétvégi nagydíjak indulóit – 4. rész

Kovács Mihály Emlékverseny – Magyar Háromévesek Nagydíja

Államfő

A legjobb magyar tenyésztésű háromévesek között a cseh tréningben álló Államfő is jelen lesz. Gajdos Zsolt lova Václav Luka istállóját erősíti, eredményeire nem lehet panasz, csupán a győzelmek hiányoznak az eddigi lajstromból. A remek küllemű mén minden versenyében a legjobb lovakkal vette fel a küzdelmet, hazai bemutatkozásakor, az Alagi Díjban is csak egy kevés hiányzott a győzelméhez. Ekkor rendkívül meggyőzően mozgott, így most is küzdelembe várjuk.

Allegro Assai

Korona Károly saját tenyésztésű lova idén veszítette el nyeretlenségét a Balbinus Hendikepben, majd ezt a megfejelve duplázni tudott a Pünkösdi Hendikepben. A rövid győzelmi sorozat itt megakadt, hiszen a következő lépcsőfok már az Elit kategóriás Szent István Díj volt, ahol momentum nélkül a vert mezőnyben ért célba. Itt korrigálhat és topjával egy kisebb pénzes helyre érhet.

Enigma

Nem könnyű megítélni a bábolnai háromévest, hiszen két győzelmekor jó teljesítményt nyújtott, de láttunk tőle egészen gyenge futásokat is. Tekintve, hogy utoljára ismét erősebb volt, feltételezhetjük róla, hogy ismét formában van, topja pedig elég lehet ahhoz, hogy ebben a társaságban elcsípjen egy jobb, akár dobogós helyezést.

Macaron

A Tatai istálló háromévese eddig még nem tudott versenyt nyerni, bár legtöbb futásakor a helyezettek között ért célba. Stabil lónak tűnik, az eddig látottak alapján viszont ebben a versenyben csak további javulással kerülhetne küzdelembe, ugyanakkor klasszis lovasa mellette szól.

Mont Master

Korai kétévesként már tavaly is eredményes volt és idén is kiváló szezont produkál, a Papp Sándor Emlékverseny megnyerését követően közeli negyedik volt a Derbyben, majd a Lomniczi Béla Emlékversenyben még fél kilót javulva sétálta le ellenfeleit. A Szent István Díjban megismételte topját, ez pedig az ezüstéremig volt elegendő a nemzetközi mezőnyben. Évjárattársai mellett mindenképpen a legjobbak közé várjuk.

Szamba

Ígéretesen kezdte karrierjét, fokozatosan javult, de kétévesen nem tudott győzni. Idén veszítette el nyeretlenségét, később pedig az Ostinato Díjban volt közeli negyedik, úgy tűnt a hosszútáv kedvezhet neki. A Magyar Derbyben lecsúszott a pénzdíjas helyezésekről, de így sem mozgott rosszul. Azóta nem futott, kis pihenőjét követően ismét a legjobbjával jelentkezhet.

Tizedes

Már kétévesen a jobbak közé tartozott, azóta viszont nem hozta meg a várt, komolyabb javulást. Kisebb kategóriájú versenyekben futotta legjobbjait, a Derbyben lemaradt, legutóbb hendikepben tudott korrigálni. Átlagformájával az ő helyzete sem könnyű, ha tud javulni néhány kilót, a kisebb helyezések egyikére lehet esélye.

Lili

A pálya top magyar tenyésztésű lova, aki hatalmas szívének köszönhetően a legjobb importokat is sikerrel utasította maga mögé korábban. Kedvenc lovasával eddig minden versenyében kiemelkedően teljesített, közeli második volt a Derbyben, majd a Magyar Kancadíjban sikerült begyűjtenie pályafutása harmadik, egyben legfényesebb trófeáját. A futam elsőszámú favoritja.

Ruca

A Balogh istálló háromvese nem kapott könnyű feladatot ezzel a megmérettetéssel. A nyeretlen kanca eddig pénzdíjas helyezéseket gyűjtött, majd a Magányos Díjban nagyon megszaladt a beállítása, hiszen sokat javult, ezt azonban nem tudta igazolni a következő versenyében. Ide az eddigi legjobbja kevésnek tűnik, csak komolyabb javulással lehet keresnivalója.

Varga Áron

SHARE THIS