/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Bemutatjuk a hétvégi nagydíjak indulóit – 3. rész

Tattersalls – Overdose Díj

Báthory

A hűséges és elnyűhetetlen Báthory már hatodik éve örvendezteti meg rajongóit bámulatos nyerő szériáival. Idén sokadik szárnyalásaként triplázáson van túl, a Szenttamási Díj után a Flandorffer Tamás Emlékversenyben és a Kozma Ferenc Emlékversenyben is elsőként ért át a célvonalon, így ebben a versenyben is a fogadók kedvence lehet majd.

Duce

Érdekes lesz látni a másik nagyöreg Duce mostani szereplését, hiszen a 2017-es címvédő legutóbb elmaradt a tőle megszokott teljesítménytől, ezúttal viszont itt a lehetőség, hogy revansot vegyen Báthory-n. Ha az ESDE Bt. klasszisa ismét megfutja a szokásos magas számát, komoly eséllyel pályázhat akár a győzelemre is.

Mr Right

Frantisek Holcák gondozottja bámulatos statisztikát tart, bár ebben az évben egy árnyalattal gyengébben teljesített 2018-as önmagához képest. Az említett „gyengülés” ellenére az eredményekben ez még így is három dobogós-, és egy pénzdíjas negyedik helyezést jelentett, illetve sikerült elsőséget is gyűjtenie. Klasszisa alapján döntőbe várható.

Dante’s Peak

Az Álmodó istálló háromévesét az idei Nemzeti Díjban láthatta utoljára a hazai közönség, akkor második helyen zárt Golden Sea mögött. A látottak alapján idomárja úgy döntött visszaveszi lova távját, döntése pedig helyesnek bizonyult, hiszen egy szűk hónappal később Milanóban győzelemmel jelentkezett 1200 méteren. Bár ezt követően a formaismétlés elmaradt az olasz és német Listedekben, nem szabad félvállról venni a remek mént, akit döntőbe várunk.

Fire For Goga

Maronka Gábor másik gondozottját stabil formatartó, folyamatosan jól teljesítő versenyzőként tartjuk számon, minden versenyében benne van a győzelem lehetősége. Idén a Villám Díjban járt sikerrel, majd a Flandorffer Tamás Emlékversenyben és a Kozma Ferenc Emlékversenyben is jól mozgott. Hasonló szerepléssel veszélyes ellenfele lehet a favoritoknak.

Morita Menantie

A négyéves francia import az év elején szó szerint szárnyalt, a Pestmegyei Hendikepben és a Sütvényi Díjban is megállíthatatlan volt, ez a lendület pedig még a Kőbányai Díjban is kitartott, ahol nagy ellenfelével Duce-val csatázott a győzelemért. A folytatásban két jóval gyengébb szereplés következett, így pihenőre küldték, május végén láthattuk utoljára a pályán. Ha sikerült regenerálódia akár a győzelemért is küzdhet.

Politicum

Arslangirej Sarujev idomár lova eddig nem váltotta be maximálisan a hozzá fűzött reményeket, még nyeretlen, hiszen több nehéz feladatot is kapott, melyekkel akkoriban még nem tudott megbírkózni. Eredményei közt több Listed szereplést is látunk, ám ezek a mezőnyök túlságosan erősek voltak számára, ennek ellenére felért a pénzdíjas helyezésekig. Dante’s Peak-kel együtt versenyzett Berlinben, akkor előbbi egy kicsivel jobb volt nála, de mindketten a vert mezőnyben végeztek. A futam egyik „sötét lova”, semmiképpen nem hagyható figyelmen kívül.

Varga Áron

SHARE THIS