/ by /   FoodTruck, Friss hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

A régió leggyorsabb galopp és ügető versenylovai csapnak össze szeptember 7-8-án

Nemzetközi Lóverseny és Food Truck hétvége a Kincsem Parkban

Azimut (Josef Franzl) révén tavaly német győzelem született a Marschallban

Tizedik alkalommal kerül megrendezésre a guruló gasztronómiával összekötött nemzetközi lóverseny fesztivál a Kincsem Parkban, ahol a világbajnok ízek mellett hazánkból és a környező országok érkező legjobb versenylovaké lesz a főszerep. A szeptember 7-én, pénteken kezdődő monstre hétvége külön érdekessége, hogy a lóversenyekkel párhuzamosan szintén ugyanezen a helyszínen zajlik a budapesti rendezésű Öttusa és Laser Run Világbajnokság is, aminek szombat-vasárnapi döntőire hatalmas érdeklődés várható, így elmondhatjuk, hogy csúcsra jár a multifunkciós lóverseny és rendezvényközpontként működő Kincsem Park.

Szombaton 13:30-kor kezdődnek az ügetőversenyek, melyek közül díjazásával kiemelkedik a Marschall József Emlékverseny, ahol 9 millió forint versenydíj formájában kerül kiosztásra a lovak futtatói, trénerei és hajtói között. Ennyi pénzért már érdemes ideutazni nem csak Ausztriából de Németországból is, így a hét külföldi induló között találkozhatunk a futam címvédőjével, AZIMUT-tal is, aki azóta is tartja bombaformáját és sorra futja az 1:13 körüli kilométeridőket, s ezzel most is utolérhetetlennek bizonyulhat. A hazai színeket a jelenlegi leggyorsabb két ászunk, Zeal Di Girifalco és Aileron képviselik, akik képesek lehetnek meglepni a nyugati vendégeinket az 1800 méteres Group III-as nemzetközi besorolású autóstartos versenyben.

A szombati nap másik kiemelt versenye, ami egyben a Nemzeti Ügető Liga egyik állomása is, a 105. Hungária Díj, ahol a hazai lovak mellett szlovén, német, osztrák és cseh tréningből is érkeznek kiválóságok. A 2560 méteres fordulóstartos verseny egyik nagy kérdése, hogy az idei Ügetőderby győztese, ZSENERŐZ folytatja-e remek szereplését.

Vasárnap már délben érdemes kijönni a Kincsem Parkba és kipróbálni a sok-sok ínyencséget árusító food truck kocsik kínálatát, hogy aztán teljes lendülettel fordulhassunk az angol telivérek nemes küzdelmei felé. A nap csúcspontja a 12 millió forint összdíjazású Kincsem Díj lesz, ahol 8 kiválóság méri össze tudását a klasszikus 2400 méteren. A Magyar Derby győztesének nevére sokan emlékeznek, hiszen hatalmas örömünnep övezte Stanislav Georgiev idomításában és lovaglásával sikert arató kancát a nyár elején. Nos, itt az alkalom az újabb szurkolásra, hiszen azóta nem láthattuk versenyben és kíváncsian várjuk, vajon sikerült-e megőrizni csodálatos gyorsaságát? Ebben az idei Szlovák Derby első, ARCTURUS (Zdenko Smida) léphet fel némileg „zavaró tényezőként”, mert a hírek szerint kirobbanó formában van, és lovasa már jól ismeri az itthoni pályát és az ellenfeleket egyaránt.

Az 1600 méteres Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díjban CIRFANDLI (Bakos Gábor) mellett további hét mérföldes ló vág neki a távnak. Overdose négyéves fia, az utóbbi időben nagy javulásban van, így bízhatunk benne, hogy a verseny után a magyar Himnuszt hallgathatjuk meg.

Az igazi sprinterek az 1000 méteres Tattersalls – Overdose Díjban találkoznak az egyenes gyep pályán, itt BÁTHORY (Kovács Sándor), DUCE (P. Krowicki) vagy DANTE’S PEAK (Zdenko Smida) lehet a nyerő, de az ilyen rövidtávú versenyekben szinte akármi lehet, ahogy azt a lovisok mondják.

Goldea Sea (Stanislav Georgiev, 12-es) a Derby után a Kincsem Díj trófeát is begyűjheti

Mindkét nap délutánján a Sport TV élőben jelentkezik az eseményről, valamint a bet.lovi.hu oldalon megtalálható a futamok startlistája, az aktuális nyereményszorzókkal, és akár online meg is fogadhatjuk kedvenceiket tétre, helyre befutóra és hármasbefutóra. A hazai fogadásszervező a hétvége összesített nyereményalapját különböző fogadási típusokban 3,3 millió forinttal emeli meg, ami jackpot formájában kerül szétosztásra a nyertes szelvények arányában, tehát érdemes tájékozódni a futamok előtt.

Horváth Zalán

SHARE THIS