/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Nancho a Kincsem Díj bajnoka

Maronka Gábor idomítottja, a fantasztikus Nancho lélegzetelállító stílusban győzedelmeskedett a nemzetközi Kincsem Díjban. A Kincsem Park sztárlova minden eddigi formáján felülemelkedve sétálta le a mezőnyt, melynek értékét a versenytársak tudásának minősége csak még magasabbra értékeli. Az év legrangosabb megmérettetésére idén a legjobb hazai lovak mellett több ország bajnokai is kíváncsiak voltak, Csehországból Eskerhan és Arcturus, Szlovákiából pedig Gaston érkezett a rangos eseményre, végül utóbbiak a dobogón zártak.

A győzelmi sorozatát megkoronázó Nancho idén került át Maronka Gábor idomításba, és ott folytatta tovább szárnyalását, ahol abbahagyta, sőt élete legjobb futását (83,5) láthattuk tegnap.

 

Az eseményekkel kapcsolatban a trénert, Maronka Gábort kérdeztük:

Gratulálunk a varázslatos futáshoz, a látott stílussal mindenkit elkápráztattatok. Nancho-ról már nagyon régóta tudjuk, hogy nem akármilyen képességgel rendelkező versenyló, a tavaly év végi vásárláskor bíztál abban, hogy elérhet erre a szintre?

Köszönjük szépen! Úgy gondolom, hogy az ilyesmit nem lehet előre látni, persze bíztam benne, hogy minden jól alakul. Megmondom őszintén, a futásai alapján én mindig csak az láttam, hogy a ló mindig javul, javul és javul. A tulajdonossal egyeztettünk én akkor azt mondtam neki, hogy ez az év még 10-15 kilót hozhat rajta, hiszen nem régen herélték ki, valamint a kora alapján is erre következtettünk. A távját viszont nem tudtam belőni.

Mit gondolsz a mostani futásról? Minden a tervek szerint alakult? Hasonló forgatókönyvet képzeltél el?

Korrekt időt futottak, még a mély pálya ellenére is, de eredetileg nem pont így terveztük. Valószínűleg ha Golden Sea nem megy vezetni, akkor mi mentünk volna, így persze nekünk volt könnyebb dolgunk. Az eredeti terv az volt, hogy beülnek a 3-4. helyre, mert bíztam benne, hogy lesz vezető lovunk, de a taktika megválasztásakor arról is beszéltünk, hogy amennyiben senki nem vállalja ezt a szerepet, akkor Nancho is elmehet az élre. Úgy gondolom Tomas remekül beosztotta, nagyon elégedett vagyok a munkájával.

Hogy van Nancho? A héten gondolom megérdemelt pihenőjét tölti?

Nagyon jól van, ma karámban volt, szerencsére egészséges maradt, így a héten végig padikozással tölti a délelőttjeit, következő héten pedig újra nyereg alatt dolgozik.

Mikor-, és legfőképpen hol láthatunk benneteket legközelebb? Istállótokat határozott kézzel irányítod, a futamok kiválasztásakor rendszeresen választasz kemény külföldi versenyeket is, Nancho esetében is vannak hasonló terveid?

Megpróbálunk egy Listedet Olaszországban egy- másfél hónap múlva, mert most annyira jól érzi magát, hogy nem szeretném még leállítani. Nagyon jó formában van, a menedzsmenttel egyeztettünk és úgy döntöttünk, hogy még ezt az egy versenyt megpróbáljuk utána pedig nem fut többet a szezonban.

Egyelőre még keressük a versenyét, valószínűleg Milánóban vagy Rómában fogunk próbálkozni, igyekszem a legjobb távján: 2000-2200 között megfuttatni, mert 1800-on még az ottani milerek is veszélyesek lehetnek, így ez lenne az ideális választás.

További sok sikert kívánunk!

Varga Áron

fotó: dr Kovács Gábor, Maronka Gábor

SHARE THIS