/ by /   E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Zsenerőz újabb győzelme

A szombati 105. Hungária Díj, a Nemzeti Ügető Liga VIII. állomása is volt egyben. A starthoz hét kiváló versenyló állt, akik közül az idei Ügetőderby és Kanca Díj győztes Zsenerőz volt a legjobb Mitja Slaviccsal. A négyéves kanca fantasztikus győzelmet szerzett. A verseny után tulajdonosával, Vince Bélával beszélgettünk az újabb siker kapcsán.

Mi volt az előzetes megérzése a versennyel kapcsolatban?
– Mindenképpen az első három közé vártam őt, ez volt a megérzésem és az elvárás is vele kapcsolatban. Nagy terhet sem szerettem volna tenni magunkra, hiszen az idei legfontosabb versenyeket már megnyerte.

Hogyan készítették a lovat erre a futamra?
– Ugyan azzal a munkával készült, ahogy korábban is. Eddig is bevált nála, így most sem változtattunk semmin. Mitja Slavic és kis csapata remek munkát végzett.

Volt-e valamilyen taktika erre a futamra?
– Igen, volt egy elsődleges terv, a cél az volt, hogy gyorsan fel tudjon zárkózni az alaptávról indulókhoz, majd a végén, nagyjából 300 méterről megindítani a végső támadást. Szerencsére jól alakult a verseny és minden bejött.

Milyen volt a verseny lefolyása?
– Teljesen ideális volt számunkra, sikerült az előzetes taktikát megvalósítani. Hamar zárkózott a ló, majd haladt a többiekkel, a végén könnyedén lesétálta a mezőnyt.

Az ellenfelek között volt-e olyan ló, akitől tartani kellett?
– Rock My Dreams nagyon erős ellenfél lett volna, de őt lejelentették. A mezőny egyébként nagyon jó lovakból állt, de a többiek ellen jó eséllyel indult. Örülök, hogy egy ilyen erős nemzetközi mezőnyben is bizonyított.

Hol láthatjuk legközelebb Zsenerőzt futni?
– A terveink szerint az Őszi Kancadíjban fog legközelebb starthoz állni a Kincsem Parkban.

SHARE THIS