/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Mont Master a Kovács Mihály Emlékverseny győztese

A hazai tenyésztésű háromévesek legrangosabb versenyében, azaz a Kovács Mihály Emlékversenyben Mont Master start-cél győzelmét ünnepelhette a közönség. Fézer Róbert idomítottja a teljes szezonban jól teljesített. Győzött a Papp Sándor Emlékversenyben, majd közeli negyedik lett a 97. Magyar Derby-ben, később pedig a Szent István díjban bizonyította rátermettségét, ahol nemzetközi mezőnyben szerzett ezüstérmet. A mostani győzelem szintén nemzetközi szintűvé erősödött a cseh tréningben álló Államfővel. A két mén egyébként a befutóban látványos csatát vívott, de Mont Master minden támadást vissza tudott verni, így ezzel a győzelemmel begyűjtötte pályafutása legjelentősebb eredményét.

A futam után Fézer Róberttel beszélgettünk a verseny kapcsán:

Gratulálunk a szép eredményhez! Remek versenyben, igazán megérdemelten került hozzátok az első díj. Visszatekintve hasonlóan képzelted el a futam alakulását?

Az eredeti terv az volt, hogy mindenképpen megyünk előre, mivel nekünk van egy nagyon jó utazósebességünk, amit ki lehet használni verseny közben, pláne úgy, hogy mély volt a pálya. Közben pedig bíztam benne, hogy ilyen iram mellett a jó végsebességgel rendelkező ellenfelek már nem tudnak úgy zárkózni a végén.

Mindig start-célban versenyzett, tud hozzátenni a végén, de nincs meg benne az az igazi speed, ami kellene, ezért az utóbbi időben mindig hasonló utasítást adtam a lovasának. Derby után volt még benne fejlődés, reméltem, hogy a Szent István Díjban még egy kicsit tud fejlődni. Versenyről-versenyre jött előre, így én nagy bizalommal adtam indulónak.

A futam végén komoly küzdelembe került Államfővel, de sikerült kivédekeznie a támadásokat.

Igen ha hátulról érkezik a támadás, még inkább kitart, mindent megtesz, hogy megtartsa a pozícióját és szerencsére ez a taktika most is kifizetődött.

Hogy van azóta Mont Master?

Hála Istennek nagyon jól érzi magát, jó kedvű nem viselte meg a verseny, még az étvágya is remek.

Mikor láthatunk benneteket ismételten?

A St. Leger-re készülünk, így csütörtökön megkezdjük vele a munkákat. Kíváncsi leszek, hogy a plusz 400 méter mennyire fog neki tetszeni, ezért igyekszünk erre is felkészíteni. Örülnék neki, ha az esős idő hasonlóan mély pályát hozna majd, mert sokkal szívesebben mozog az ilyen talajon. Bízom benne, hogy eredményesek leszünk a továbbiakban is.

További sok sikert kívánunk!

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS