/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Tour To Paris új tulajdonba került

Hazánk nagy kedvence, a tízszeres győztes Tour To Paris a napokban új tulajdonba került. Pályafutása során Magyarországon mindvégig veretlen maradt, Franciaországban pedig két alkalommal is a győztesek között köszönthettük, karrierje külföldön mintegy keretes szerkezetű. Pályafutását sok-sok rajongó követte végig, túlzás nélkül állíthatjuk, hogy mindannyian nagy izgalommal vártuk minden egyes szereplését. A turf rajongóknak persze most sem kell lemondaniuk TTP-ről, hiszen a francia közvetítéseinknek köszönhetően a továbbiakban is figyelemmel lehet kísérni a ló karrierjének állomásait. Mindannyian rendkívül büszkék lehetünk arra, amit elért, hiszen nem sok telivérünk élt meg hasonlókat. Tour To Paris története vasárnap tovább folytatódik, hiszen új tulajdonosainak Alain Jathiere-nek (50%) és Gerard Augustin-Normand-nak (50%) köszönhetően továbbra is Pia Brandt istállójában marad, így nagyobb változások nélkül készülhet a vasárnapi Group 3-as megmérettetésére. Ez alkalommal többek között City Light-on próbálhat meg revansot venni.

Az eladás részleteivel kapcsolatban ifj. Hammersberg Elemért kérdeztük.

Mikor jött az eladás gondolata? Gondolom több megkeresésetek volt már.

Az az igazság hogy ez volt a harmadik alkalom. Érkeztek ajánlatok Angliából, Németországból és több francia vásárló is bejelentkezett már. Nagyon szerettük volna idén saját színekben versenyeztetni ,az esetleges eladás gondolata másodlagos volt. Mindig azt tartottuk a legfontosabbnak, hogy Tour To Paris karrierje lehetőség szerint a már kialakított mederben folytatódhasson. Nevezetesen szerettük volna ha mostani trénerénél maradhatna. Az újabb érdeklődések után úgy döntöttünk tárgyalásba kezdünk Gerard Augustain Normand-al és tulajdonostársával, Alain Jathiere-el. Az közösen kialkudott eladási ár mellett felvetettük a lehetőségét, hogy amennyiben hozzájuk kerülne a ló lehetőséget adnának-e arra, hogy Pia Brand idomár asszonynál futtassák. Szerencsére ebben is sikerült megállapodnunk, hiszen az új tulajdonosok is tisztában vannak az idomár asszony kvalitásaival. Mint azt bizonyára sokan tudják előbbi tulajdonos több nagy istállót is üzemeltet Franciaországban magán tulajdonosként és szindikátusit tagként is több kiváló versenylóban van érdekeltsége személye szorosan összefonódott a francia lóversenysporttal Végül úgy döntöttünk elfogadjuk az ajánlatukat.

Nagyon örültünk annak hogy az elképzeléseik szerint folytatódhat TTP karrierje, ugyanakkor az új tulajdonos már azt kérte, hogy a következő állomáson tehát vasárnap már az ő színeikben versenyezzen. Úgy gondoljuk gazdasági szemmel nézve itt volt az ideje ezt a döntést meghozni, hiszen TTP a következő évben már öt éves lesz. A tárgyalások végén felmerült annak a lehetősége is, hogy amennyiben a ló befejezi karrierjét szeretnénk, ha ismét hozzánk kerülhetne, és élete végéig a családunk körében tudhatnánk. Persze ez még a jövő zenéje. Tour To Paris fantasztikus élményekkel ajándékozott meg bennünket, hazai veretlensége mellett azt is neki köszönhetjük, hogy futtatóként eljuthatunk Chantilly-ba, Longchamp-ba, Deauville-ba és egy kicsit mi is részesei lehettünk a Nyugat-európai elit lóversenysport csodálatos világának. Egy életre szóló élményt kaptunk tőle!

Valamennyi rajongónak köszönjük a sok kedves üzenetet, facebook bejegyzést, támogatást és szurkolást. Köszönjük, hogy elkísértek bennünket ezen az úton!

Varga Áron

SHARE THIS