/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Álmodós siker az Őszi Hendikepben

Dante’s Peak „csak játszott” ellenfeleivel az 1200 méteres napi főversenyben azaz az Őszi Hendikepben. A nyolc lovas társaságban korábbi eredményei révén Dante’s Peak (Stanislav Georgiev) egyértelműen kiemelkedni látszott és igen látványos stílusban realizálta esélyét az I. osztályú hendikepben. Ezzel a szép futással május óta tartó hullámvölgye után idei második elsőségét ünnepelhettük. Bírónő szintén jól mozgott és ugyan a nyerőtől elmaradt hét hosszra, még így is magabiztosan szerezte meg az ezüstérmet. A harmadik helyért már szép küzdelmet alakult ki La Lianga és Pokolfajzat között, végül szokásos hajrájával utóbbi végzett érmes helyen.

A milerek ezúttal a Jeremy Díjban feszültek egymásnak és itt is favoritsikert könyvelhettünk el Upper Rebel-nek (Bakos Gábor) köszönhetően, aki nagy küzdelmek árán zsebelte be a legjobbnak járó díjat. Mögötte heroikus küzdelemben Original mindössze rövid fejjel maradt le az elsőségről, a bronzérem pedig szintén minimális különbséggel Used To Be-h ez került.

A nagy érdeklődés miatt két részre osztott Szeptemberi Díj a nap nyitó és zárófutamaként került megrendezésre a szokásos 1400 méteren. Az első részben ügyes helyezkedéssel Fit To Fly (Nagy Tamás) szerzett megérdemelt győzelmet, melyért minden egyes méteren meg is dolgozott, hiszen Nirado óriási ellenfélként egészen a célig üldözte ellenfelét. Utóbbi rövid fejhosszal maradt csak alul a harcban a harmadik helyezett pedig Miss Orchidea lett.

A második részben óriási meglepetésként Banana Jet (Jozef Parigál) viccelte meg a favoritokat. Az utolsó száz méteren olyan meggyőző támadással érkezett meg ellenfeleire, melyet képtelenek voltak visszaverni, így fél hosszal She Moves és Aloiv Aivilo előtt érte el a célvonalat.

A nap második futamában Lujza ismét szárnyalt, hiszen top súlya ellenére másodszor is győzött nyergében Mészáros Zsolttal. A favoritok közül United a dobogó második-, míg Magical Thinking a harmadik fokra állhatott fel.

Kezdő csikók mutatkoztak be vasárnap a nap harmadik futamában, valamennyien először versenyeztek. Az újoncok esetében mindig nehéz helyzetben vannak a fogadók, ellenben a munkaformák révén a favoritban bízó játékosok örülhettek, hiszen Secret Grey (Stanislav Georgiev) győzedelmeskedett. Remek stílusban debütált Amerika Kapitány (Suták Csenge) is, aki minimális különbséggel követte a nyerőt, a harmadik helyezést pedig már nagyobb különbséggel, de Avignon (Jozef Parigál) szerezte meg.

A sprinterek V. kategóriában is lehetőséget kaptak, ahol szintén a jó esélynek számító lovak játszottak főszerepet, közülük az amerikai származású Ilvy (Nagy Tamás) vitte a prímet. Küzdelmekben most sem volt hiány, elvégre a helyezettek között is minimális különbségek döntöttek, Twisted Logic és Barriss sorrendben.

A kis képességű lovaink ezúttal is népes társaságot alkottak a Dancing Candle Hendikepben, ezúttal Suták János idomítottja Bryan  (Suták Csenge) győzött megelőzve a gátversenyekből is jól ismert Royal Ron-t és a szépen javuló Kapdarkey-t.

Varga Áron

Az eredményekről bővebben itt olvashatnak.

Fotógalériánkért pedig látogassanak el a Magyar Lovaregylet facebook oldalára.

fotó: dr Kovács Gábor

SHARE THIS