/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Vegyes eredmények külföldön

Németország

Két indulóval Zala Csaba istállója képviselte Magyarország színeit a berlini Hoppegarten-ben. A szombati versenynapon mindkét magyar ló igyekezett tisztesen helyt állni, Stormatic (Jirí Palík) sokáig az élbolyban galoppozott és tartotta is magát, a befutó végére azonban elfáradt és végül 12. helyen fejezte be az ütközetet. Hasonló eredményt könyvelhettünk el Sárkányfű (Jirí Palík) esetében is, aki szintén a finish-ben esett vissza és 10. helyezéssel zárta a versenyt.

Az eredmények és a videók (regisztráció után) itt megtekinthetők.

Ausztria

Nagy érdeklődés övezte a vasárnapi ebreichsdorfi meetinget, azonban itt sem voltunk szerencsések. A nyitófutamként megrendezett amatőrversenyben Drexler Virginia és Mirtusz helyezetlenül ért célba.

A második futamban Selyemkő (Piotr Krowicki), Rajsamatazz (Tomas Lukásek) és Kostjukov (Milos Milojevic) triója versenyzett együtt, és a verseny végén a jelölt sorrendben érkeztek meg a negyedik,  ötödik és a hatodik helyre.

Az 1650 méteres Joker – Sagen Sie Ja – Trophy, Preis V. Cooper’s Pub Díjában volt egy kicsit több szerencséje a hazai lovaknak, hiszen Summer Bilberry (Michal Demo) és Ace of Spades (Milos Milojevic) is pénzért futott. Előbbi bronzéremmel, utóbbi pedig negyedik helyezéssel gazdagította istállóját.

A 151. Österr. Galopper-Derby-ben futott volna a Noémi Racing istálló reménysége, Tarzaniya (Tomas Lukásek), aki sajnos az indító rendelkezésére nem versenyezhetett. Tomas Lukásek zsoké elmondása szerint sajnos az ottani berakószemélyzet egyáltalán nem segített a ló beállításában, így mindössze négyen futották végig a távot.

Az eredményekről bővebben itt olvashatnak

Szlovákia

Kalandosan sikerült a Prvy ZEREX akadályversenye Pozsonyban, ahol Babilonia képviselte hazánkat nyergében Adam Cmiellel. A 4500 méteres hosszútávú versenyben Paris Eiffel (Martin Cagan) bukása, majd szabadra kerülése különösen felborzolta a kedélyeket, hiszen pont a befutóban találta szemben magát az éppen finishelő mezőnnyel. Szerencsére az ijedtségen kívül senkinek sem esett baja. A futam favoritja Meny Bay (Jaroslav Brecka) ismét könnyen nyert, mögötte pedig Babilonia (Adam Cmiel) lett a második, kihasználva remek végsebességét. Harmadik helyen Rubychop (Lukas Matusky) végzett.

Pörgős versenyt hozott a Vel’ká cena BBAG Baden-Baden csikófutama, ahol a csapat jó részét magyar indulók adták. A gyorsan kezdők ritmusát a mezőnynek nehezére esett felvenni, így a helyezettek mögött már jócskán megnyúlt a társaság. Végül Eternity (Adam Florian) és Bramastra (Goran Mesetovic) csatáztak a győzelemért, és kettejük közül az előbbi volt a kitartóbb. A többiek Spartico (Zdenko Smida), Imperialiste (Kozma István), Coeur de Leon (Jaroslav Línek), Silverado (Pavlina Filipová) és Sky (Daniel Vyhnálek) sorrendben fejezték be az erőpróbát.

A versenynap hőse az Álmodó Istálló büszkesége: Crushing Power (Zdenko Smida), aki a Tatranská cena spolocnosti K-K METAL 1200 méteres sprintjét nyerte. A győzelem mellett fontos megemlíteni, hogy a magyar lovat egy pillanatra sem tudták megszorítani, a starttól a célig a mezőny előtt járt, a befutóban úgy tűnt le is távolozhatja ellenfeleit, akik végül ugyan megközelítették, de pozícióját nem veszélyeztették. Az érmes helyek Efily-hez (René Koplik) és Gentleman Jack-hez (Daniel Vyhnálek) kerültek.

A 2. futam a Cena Dancing Theatre nevet viselte, melyben Honthy Hannáért (Goran Mesetovic) izgulhattunk. A szép küllemű kanca 5. helyen zárta a futamot, csupán egy fejhosszal lemaradva a 4. helyről.

Az eredmények és a futamok az alábbi linken érhetők el.

Gratulálunk a győztesnek és a helyezetteknek!

Varga Áron

SHARE THIS