/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Új versenyfajta Angliában

Írta: Kovács Botond.

A British Horseracing Authority (BHA) új versenytípussal kísérletez, amely az opcionális eladóverseny elnevezést kapta. Az új forma az eladóverseny és a hendikep ötvözete.
A kezdeményezéssel színesíteni kívánják a versenyprogramokat, és több lehetőséget szeretnének nyújtani az idomároknak azon lovak értékesítésére, akiktől szeretnének megválni.
A közelmúlttól kiírt futamokban a 80 és 90 képességszám közötti lovaknak ajánlanak lehetőséget 1200 és 1600 méteres távokon. A versenyek összdíjazása egyenként 30 ezer font.
A futamokban pénzért akár 3.5 kilogrammal kevesebb terhet is vihetnek a telivérek. Az ár korosztályonként, távonként és természetesen az engedmény mértékében változik. Az engedményes lovak együtt állnak starthoz a hendikep számuk szerint futókkal, viszont az engedmény fejében az ő értékesítésük kötelező a verseny után. A fix árat a futam előtt publikálják.

Az új koncepció színesíti a versenykínálatot, és lehetőséget nyújt a trénereknek és tulajdonosoknak, hogy piacra dobják lovaikat. Mint tudjuk, nem mindig könnyű eladni egy lovat, még akkor sem, ha jó képességű – mondta Graeme Smith a BHA hendikeppere.

Paul Johnson, a BHA versenyzési igazgatója így nyilatkozott: – Szerintünk jó ötlet az új versenyfajta, mindenképpen színt és izgalmat visz a versenykínálatba. Lehet, hogy meg kell még szoknunk, de olyan érzésem van, hogy működni fog. Biztos vagyok benn, hogy a tulajdonosok és a trénerek életét könnyebbé tesszük ezáltal.

SHARE THIS