/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 38. hét

Rekord forgalom, milliós nyeremények, 1,5 milliárd Ft jackpot a múlt vasárnapi Kincsem+ futamon

Négyéves és idősebb telivérek álltak starthoz a szeptember 16-án, hétfőn lefutásra kerülő Kincsem+ futamban, melynek Maisons Laffitte adott otthont. Az 1200 méterre kiírt síkversenyben tizenhatan mérték össze tudásukat, köztük az a SLICKTEG (13-as számmal), aki a szerkesztői vélemények szerint nem élvezett prioritást. Ennek az állításnak éppen megfelelt a start pillanatában 25-1-hez álló tét nyereményszorzója, tehát a fogadók sem tartották túlságosan elképzelhetőnek győzelmét. Amit talán sokan kihagytak a számításból – tegyük hozzá, vesztükre – az a lovas kiléte, hiszen ezúttal Mickael Barzalona, a francia ranglista ötödik helyén álló sztárzsoké kuporgott a nyeregben és ez meg is látszott a ló teljesítményén. Igaz, óriási küzdelemben, de végül mégis fejhosszal nyerte a futamot és szerencsét hozott a 13-as számot favorizáló játékosoknak. A hazai Kincsem+ TUTI fogadók közül egyvalakinek szerepelt az első öt helyezett száma a szelvényén, bár nem tökéletes sorrendben, ám 600 Ft-os tikettjére így is 285 900 forintot vehetett fel nyereményként.

Kedden tovább emelték a tétet a hazai játékosok, és hárman meg sem álltak a telitalálatig. A Prix du Chateau de Compiegne futamában csupa kanca állt a starthoz, élükön az a GOLDEN RAJSA (1-es számmal), aki legutóbb április 1-én győzött, majd kisebb pihenő után megint a frontban tudott végezni egy Kincsem+ futamban, így favoritként várta a folytatást. Lovasával, a ranglista harmadik helyén tanyázó Christophe Soumillonnal ezt a futamot is behúzták, mégpedig játszi könnyedséggel. ezért úgy véljük, érdemes lesz még odafigyelni erre az 5 éves kancára. Ami a fogadók szempontjából lényegesebb, hogy az 1-3-8-4-15-ös befutási sorrendre egyenként 940 740 forint ütötte a markát a szerencsés „tutistáknak”.
Péntek esténként immár ismét Vincennesből jelentkezett Európa kedvenc lóversenyfutama, a késői órának megfelelően ezúttal a gyönyörűen kivilágított pályán, ahol hatéves és idősebb francia tenyésztésű kancák álltak starthoz. A 2850 méteres futam elemzésében azt olvashattuk, hogy Douce Berry (12) stabilitásánál aligha kell jobb ajánlólevél, illetve Divine de Navary-t (15) az első öt közé várják a francia szaklapok. Danae de Corbery (7) kihasználhatja kedvező beállítását, míg Duchesse de Brion-nal (9) kalkulálni kell, folytatta a bet.lovi.hu szakírója, hozzátéve, hogy Dame de la Coudre (5) újabb pénzdíjat szerezhet. Ez utóbbi csupán azt jelentette, hogy a ló valahol az első hét hely valamelyikén végezhet, de inkább ötödiktől lefelé. Nos, aki figyelmesen olvasott a sorok között, és a gépi játékban a 15-12-9-7-5-ös számokat dobta neki a szerencse, az egy szép telitalálatot érhetett el! Az igeidő nem csak feltételes, de kijelentő múlt is, hiszen egy szemfüles TUTI játékos ezzel a nyerő kombinációval 1 735 740 Ft-os nyereményt zsebelt be.

A hét várva-várt eseménye vasárnap délután 15:15-kor következett, amikor a 30 éves Kincsem+ játék (francia nevén Quinté+) jubileumára megrendezett ügetőverseny során a fogadásszervező 1,5 milliárd forint jackpotot dobott be a kasszába, melyet a telitalálatos szelvények között osztottak fel. Ez az a játék, amely az eltelt évtizedek alatt a világ legnagyobb nyereményekkel kecsegtető lóverseny-fogadási termékévé vált, amelybe nem olyan régen hazánk is bekapcsolódott és a Szerencsejáték Zrt. lottózói hálózatának közreműködésével immár országszerte elérhető. A felhajtás itthon is nagy volt, a bet.lovi.hu oldalon 5 000 Ft ajándék bónusz járt az újonnan regisztráltaknak valamit a törzsfogadóknak egyaránt. Az egész európai rendszerben összesen 2,2 milliárd forintnak megfelelő értékben kötöttek fogadásokat, ami 3,6 millió db eladott szelvényt jelentett. A futam napján Párizsban hatalmas esőzés volt, így a pálya valóságos sártengerré változott. Ennek ellenére a lovak és hajtóik hősiesen küzdöttek a győzelemért, amelyet végül a 15-ös számmal induló Eagle Meslois (A. Abrivard) szerzett meg. A 15-9-16-3-12-es pontos befutási sorrend 48 játékos szelvényén volt megtalálható, amiből ezúttal sajnos nem akadt hazai fogadó. Ezek nyereménye 34 814 460 Ft volt, a sorrend nélküli öttalálatosok 40 200 Ft-ot, a Bónusz 4-esek 3 960 Ft-ot, míg a Bónusz 3-asok 1 380 Ft-ot értek.

Horváth Zalán

Eagle Meslois   (A. Abrivard, 15-ös) és Enzo D’Essarts    (F. Lagadeuc, 9-es) nagy csatája a PRIX 30 ANS DU QUINTE + vasárnapi futamában
(equidia.fr)

SHARE THIS