/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 39. hét

A Kincsem+ futamban vasárnap 600 millió forint lesz a jackpot

A minden nap elérhető Kincsem+ TUTI játékban az elmúlt hét sem múlt el eseménytelenül. Szeptember utolsó napjaiban a sorrendi Kincsem+-t eltalálók legmagasabb nyereménye 33,2 millió forint volt, amit 27-én, pénteken az 1-14-6-5-7 sorrenddel lehetett eltalálni. 30-án, hétfőn nagyon jó napot fogtak ki az esélyes lovak, így a papírforma eredmény, a 15-7-13-11-16 befutási sorrend „csupán” 314.000 forintot ért, igaz, ezt a számsort rengeteg lottózóban fogadó játékos eltalálta, így a nyereményalap is alaposan osztódott.

A héten is érdemes lesz figyelni minden nap a játékot és az élő közvetítést, különös tekintettel a vasárnapra kell koncentrálni, mert ekkor futják a világ egyik legnagyobb lóverseny futamát, a 2400 méteres Qatar Prix de l’Arc de Triomphe-ot. A párizsi verseny összdíjazása 5 millió euró, a legnagyobb favorit pedig a kétszeres győztes Enable lesz, aki egy újabb győzelemmel a verseny történetének legeredményesebb lova lenne.

Szeptemberi nyeremények

Az első őszi hónap utolsó napjaiban is érdemes volt legalább egy 600 forintos Kincsem+ TUTI szelvényt megvásárolni valamelyik lottózóban, mert a hónap utolsó öt napjából négyben is komoly, sok millió forintos nyereményt lehetett kasszírozni. A játékkedv, csak úgy, mint az elmúlt hetekben a hétvége közeledtével folyamatosan nőtt, pénteken és szombaton nagyon sokan vásároltak Kincsem+ TUTI szelvényt a más lottózói termék mellett. A legtöbb fogadó hétfőn nyert, ez látszott is a nyeremény nagyságán, viszont pénteken az a néhány szerencsés kasszát robbantott és több, mint 100.000 eurónak megfelelő forintot nyert a nemzetközi játékban.

Szeptember 30. befutási sorrend: 15-7-13-11-16, sorrendi Kincsem+ nyeremény: 314.580 forint
Szeptember 29. befutási sorrend: 13-5-1-8-4, sorrendi Kincsem+ nyeremény: 8.793.780 forint
Szeptember 28. befutási sorrend: 7-13-1-5-10, sorrendi Kincsem+ nyeremény: 16.869.120 forint
Szeptember 27. befutási sorrend: 1-14-6-5-7, sorrendi Kincsem+ nyeremény: 33.299.940 forint
Szeptember 26. befutási sorrend: 12-6-11-9-5, sorrendi Kincsem+ nyeremény: 13.361.220 forint

Enable harmadszor?

Október 6-án vasárnap jön az év versenye Párizsban, melyre a lottózókban lehet fogadni. A kétszeres angol bajnok, az ötéves kanca, Enable és lovasa, Frankie Dettori visszatér a francia fővárosba, hogy harmadszor is megnyerje a világ egyik legnagyobb lóversenyfutamát, a 2400 méteres Qatar Prix de l’Arc de Triomphe-ot. Tripláznia még senkinek sem sikerült a verseny 1920-óta íródó történetében, kétszeres bajnok is csupán nyolc akad. A kétezres években csupán Treve jutott el a duplázásig, azonban a 2013-as és 2014-es sikere után 2015-ben nem tudott nyerni.
Miben bízhat Enable? Összejöhet számára a történelmi siker? A papíresély és a munkaformák alapján igen. Pályafutása során 14-szer futott és 13-szor győzött, egyetlen vereségét 2017. áprilisában szenvedte el, azaz két és fél éve csak a hátát látták a riválisai a legnagyobb versenyekben. A tavalyi sikere óta négyszer futott, többek között Amerikában a Breeders’ Cupon. A záró versenye augusztus 22-én volt Yorkban. Ami mellette szól még az a trénere, John Gosden óriási tapasztalata és érzéke. Utóbbira a formaidőzítés miatt, most is nagy szüksége lehet.

Ami még Enable felé billentheti a mérleg nyelvét az örökifjú lovasának, Frankie Dettorinak a formája. Az olasz származású zsoké úgy ismeri a kancát, mint a tenyerét, minden közös versenyüket megnyerték, ebből 10 a legmagasabb szintű, Gr1-es erősségű volt. Ami még Dettori mellett szól az a rutin, no meg az a tény, hogy ő a verseny történetének legeredményesebb lovasa: hatszor győzött már a legendás futamban.

A favorit ló tulajdonosa sem akárki, Khalid Abdullah szaudi herceg, a világ egyik legsikeresebb és legnagyobb futtatója. Ezt a versenyt az elmúlt tizenhárom évben már négyszer sikerült megnyernie.
Kövesse élőben az október 6-i történelmi futamot: a versenyt a bet.lovi.hu és a lovifogadas.hu csatornák élőben közvetítik. A Qatar Prix de l’Arc de Triomphe futam egyben a nap Kincsem+ versenye is lesz, 600 millió forint jackpottal. Amit a gépi játékkal, a Kincsem+ TUTI-val is megnyerhet bármelyik lottózóban!

Nagydíj a Kincsem Parkban is

A kiemelt francia verseny mellett az élet nem áll meg a hazai lóversenysportban. A legjobb kétéves angol telivérek a Szent László Díjban, azaz a Kétévesek Nagydíjában futnak, míg a legjobb háromévesek, a Derby évjárat képviselői a Magyar St. Legerben találkoznak ismét. Nem könnyű rámutatni a verseny esélyeseire, mert a hosszú és megerőltető szezon végére mind a Derby nyerő Golden See, mind a Derby helyezettek, a Magyar Kancadíj győztes Lili és az Alagi Díj nyerő For You is sérüléssel bajlódik, így indulásuk kétséges. A talpon lévő lovak közül a bábolnai Mont Master és a cseh tréningből futó Államfő lehet az esélyese a 2800 méteres versenynek vasárnap.

Krebs András

Enable és Frankie Dettori (forrás: www.equidia.fr)

SHARE THIS