/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Szurkoljunk együtt Magyarországnak!

MAGYARORSZÁG –LETTORSZÁG rögbi mérkőzés – EB C1 északi csoportmérkőzés

Október 12-én szombaton Magyarországon a LEGNAGYOBB sportesemény rögbis esemény lesz!
A helyszín a Budapest Rögbi Center, a Kincsem parkban.
A program mindenki számára ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.
Kérjük a szurkolókat regisztráljanak az alábbi linken:
https://docs.google.com/forms/d/1US6Kr9bzJSc66jGfs1gwlfobezkQR13uYrSj5g2oq4c
Regisztrálni a helyszínen is lehet!

Ez a nap a Magyar Rögbi Ünnepe.
2016-ban a Magyar Rögbi Szövetség elnöksége hosszútávú stratégiai tervet alkotott meg , melyet a közgyűlés elfogadott. Ennek programnak zászlóhajója a Budapesti Rögbi Center létrehozása volt.
Az álom valósággá vált, és 50 évvel a rögbi sport magyarországi elindulása után a rögbi most először(!) kapott olyan bizalmat, a magyar kormányzat és különösen Szabó Tünde államtitkár asszony segítségének köszönhetően pedig olyan támogatást, melynek segítségével Budapesten is rögbi stadion épülhetett.

Az ünnepi esemény ugyanakkor a magyar rögbi elindulásának 50 éves jubileuma is, melynek ünnepi programját a rögbi50 Emlékbizottság hagyta jóvá. A koordinációt Kiss Antal elnök úr vezeti , Iain Lindsay az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetének, a bizottság társelnökének segítségével. Az ünnep pénteken este a magyar rögbiért díjak, nagydíjak és életműdíj átadásával kezdődik.

A szombati napon mivel a rögbisek ezres nagyságrenden látogatnak ki a parkba, a fergeteges hangulat garantált lesz.
10.00-kor rögbis reggelivel, az RWC2019 csoportkörének egyik legnagyobb összecsapása, az ANGOL-FRANCIA mérkőzés élő közvetítésével kezdődik.
11.00-kor NEMZETKÖZI VETERÁN mérkőzés következik, ahol az új-zélandi, francia, spanyol, szerb, horvát, német rögbisekből álló Europe Selection csatával Magyarország veterán csapata ütközik meg.
12.30-kor megnyílik a RÖGBI50 KIÁLLÍTÁST, ami fontos szimbólum, és kezdő lépés egy későbbi nagy tárlat és múzeum kialakítása felé.
13.40-kor ünnepélyes STADIONAVATÁS
14.00-kor a nap csúcseseménye: a MAGYARORSZÁG –LETTORSZÁG EB mérkőzés .
Magyarország még soha nem tudta legyőzni Lettországot felnőtt XV-ös mérkőzésen, de most több ezer szurkoló segítségével még ez is sikerülhet.
16.00-tól kezdődnek a gyerek meccsek és az ötkarikás rögbi ügyességi játékok.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket, azokat is, akik még sohasem láttak rögbi mérkőzést és azokat is, akik már törzsszurkolónak számítanak.
Szurkoljunk együtt Magyarországnak!

SHARE THIS