/ by /   Kiemelt egyéb hír / 0 comments

Szurkoljunk együtt Magyarországnak!

MAGYARORSZÁG –LETTORSZÁG rögbi mérkőzés – EB C1 északi csoportmérkőzés

Október 12-én szombaton Magyarországon a LEGNAGYOBB sportesemény rögbis esemény lesz!
A helyszín a Budapest Rögbi Center, a Kincsem parkban.
A program mindenki számára ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.
Kérjük a szurkolókat regisztráljanak az alábbi linken:
https://docs.google.com/forms/d/1US6Kr9bzJSc66jGfs1gwlfobezkQR13uYrSj5g2oq4c
Regisztrálni a helyszínen is lehet!

Ez a nap a Magyar Rögbi Ünnepe.
2016-ban a Magyar Rögbi Szövetség elnöksége hosszútávú stratégiai tervet alkotott meg , melyet a közgyűlés elfogadott. Ennek programnak zászlóhajója a Budapesti Rögbi Center létrehozása volt.
Az álom valósággá vált, és 50 évvel a rögbi sport magyarországi elindulása után a rögbi most először(!) kapott olyan bizalmat, a magyar kormányzat és különösen Szabó Tünde államtitkár asszony segítségének köszönhetően pedig olyan támogatást, melynek segítségével Budapesten is rögbi stadion épülhetett.

Az ünnepi esemény ugyanakkor a magyar rögbi elindulásának 50 éves jubileuma is, melynek ünnepi programját a rögbi50 Emlékbizottság hagyta jóvá. A koordinációt Kiss Antal elnök úr vezeti , Iain Lindsay az Egyesült Királyság magyarországi nagykövetének, a bizottság társelnökének segítségével. Az ünnep pénteken este a magyar rögbiért díjak, nagydíjak és életműdíj átadásával kezdődik.

A szombati napon mivel a rögbisek ezres nagyságrenden látogatnak ki a parkba, a fergeteges hangulat garantált lesz.
10.00-kor rögbis reggelivel, az RWC2019 csoportkörének egyik legnagyobb összecsapása, az ANGOL-FRANCIA mérkőzés élő közvetítésével kezdődik.
11.00-kor NEMZETKÖZI VETERÁN mérkőzés következik, ahol az új-zélandi, francia, spanyol, szerb, horvát, német rögbisekből álló Europe Selection csatával Magyarország veterán csapata ütközik meg.
12.30-kor megnyílik a RÖGBI50 KIÁLLÍTÁST, ami fontos szimbólum, és kezdő lépés egy későbbi nagy tárlat és múzeum kialakítása felé.
13.40-kor ünnepélyes STADIONAVATÁS
14.00-kor a nap csúcseseménye: a MAGYARORSZÁG –LETTORSZÁG EB mérkőzés .
Magyarország még soha nem tudta legyőzni Lettországot felnőtt XV-ös mérkőzésen, de most több ezer szurkoló segítségével még ez is sikerülhet.
16.00-tól kezdődnek a gyerek meccsek és az ötkarikás rögbi ügyességi játékok.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket, azokat is, akik még sohasem láttak rögbi mérkőzést és azokat is, akik már törzsszurkolónak számítanak.
Szurkoljunk együtt Magyarországnak!