/ by /   E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

A XIII. Ügető Árverés értékelése

Szombaton rendezték a XIII. Ügető Árverést a Kincsem Parkban. Fazekas Andreát, az Ügető Tenyésztők Országos Egyesületének munkatársát kértük, értékelje az idei eseményt.

Milyennek értékelnéd az idei ügető árverést?
– Annak ellenére, hogy nem volt sok ló, nagyon eredményes árverést zártunk. Ez benne volt a pakliban, hiszen minden eddiginél több tárcsát adtunk ki az árverés reggelén, összesen 19 vásárlónak. A versenyszervezővel való szoros együttműködésnek köszönhetően a Kincsem Park erősen támogatja a hazai tenyésztést és az árverésen résztvevő tulajdonosokat. Az itt elkelt lovak számára külön versenyt ír ki, nagydíjakban kedvezőbbek lehetnek a nevezési feltételek.

Volt-e külföldi érdeklődők?
– Nemcsak érdeklődők, hanem vásárlók is voltak. A versenyszervező szabályainak köszönhetően a külföldi tréningbe és tulajdonba került magyar tenyésztésű lovak számára nyitva vannak a nagydíjak. Ez nagy motiváció, ami növeli a piacot. Idén is került szerb tulajdonba és tréningbe ügető és a határon túli magyarok érdeklődése is egyre jelentősebb.

Hány ló kelt el?
– A 17 yearlingből 11 talált gazdára, összesen 24.550.000 forint értékben, mind a kettő úgy gondolom, hogy nagyon szép szám.

Ki volt az árverés sztárja?
– A 9-es számú rádiházi tenyésztésű Classic Boy, őt 4.350.000 forintért vásárolta meg Simon Gréta. A Rádiházi ménes 10, Mezőhegyes 1 csikót értékesített. A csikók egytől egyig remek képet mutattak, nagyon biztató felnevelés és küllem alapján az évjárat.

A hétvégén a mezőgazdasági kiállításon az OMÉK-on is képviselte magát az Egyesület, mi volt ennek az apropója, volt-e érdeklődés?
– Ez egy komoly tradíciókkal rendelkező vásár, így nekünk is ott a helyünk. A B pavilonban a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége standján álltunk és részt vettünk a fajtabemutatón. Sokan érdeklődtek a standunknál, sok új szimpatizánssal találkoztunk.

Fotók: Péter Réka

 

 

SHARE THIS