/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Mama Mia! – Lavender’s Blue és Benny Anderson

Írta: David Baxter, Racing Post. Fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

Benny Andersson, a világhírű ABBA együttes tagja, jól megérdemelt nyugdíjas éveit zeneszerzéssel tölti, de mellette marad ideje másra is, egyebek mellett a telivér futtatásra. Sohasem szerette a túlzásokat, most is csupán egyetlen telivért tart tréningben, valószínűleg nem azért, mert nem engedhetne meg magának többet. Amanda Perrett trenírozza Lavender’s Blue (2016 pk, Sea The Stars – Beatrice Aurore, Danehill Dancer) nevű lovát Angliában. A kanca élete első futását megnyerte idén Newmarketben, majd nyakhosszal megverték egy Newburyben futott Listed versenyben. Az Epsom Oaks vagy túl erős volt neki, vagy csak rossz napja volt, a vert mezőnyben ért célba, ám augusztusban kiköszörülte a csorbát a Group 3-as Atalanta Stakes-ben, Sandownban. Szombaton ugyan a világ Longchamp-ra figyel, de ha minden jól megy Benny lova simán behúzhatja a Sun Chariot Stakes-et Newmarketben, nyerési esélyeit 6/1-hez adják a bukmékerek.

Amanda Perrett

– Eddig mérföldes távon és annak környékén remekelt a lovam, talán a másfél mérföld túl hosszú volt neki Epsomban, de ebben még ne vagyunk biztosak – nyilatkozta Amanda Perrett. – Ez az első szezonja, és remélem, hogy az idő múlásával egyre jobb és távbíróbb lesz. Ennek ellenére szombaton is 1600 méterre futunk, és mindent elkövetünk, hogy elhúzzuk a mezőny nótáját. A legnagyobb ellenfelünk a Falmouth Stakes-nyerő Veracious lesz, aki a Chevely Park Stud színeit viszi Sir Michael Stoute lotjából. A címvédő Laurens sem lebecsülendő ellenfél, ráadásul a Prix Rothschildet is megnyerte idén Deauville-ben ugyanerre a távra. Az ír Pretty Polly Stakes legjobbjával, Iridessával is számolni kell, és nem esélytelen Hermosa sem, aki tavasszal megnyerte mind a newmarketi, mind az ír 1000 Guineas-t (!), bár legutóbb kikapott istállótársától, Iridessától a Matron Stakes-ben. Aidan O’Briennek tehát Angliában is lesz kiért izgulnia szombaton.

Lavender’s Blue

– Nagyon szeretem a lóversenyzés világát. Csak egy kis kalandnak indult, de szerelem lett belőle – mondja Benny Andersson. – Nagyon meg vagyok elégedve a tréneremmel, és természetesen a lovammal is. Tudom, nagyon ritka, hogy az ember egyből belenyúl egy ilyen remek telivérbe. Úgy érzem azonban olyan közegbe cseppentem, ahol még akkor is jól érezném magam, ha nem nyerne versenyt a lovam. A lóversenyzés számomra az idő kulturált eltöltéséről, a barátkozásról és a semmihez sem hasonlítható izgalmakról szól. Nem titkolom, gyakran játszom is, mert teljesen máshogy nézi az ember a futamot, ha van egy tikett a kezében. Türelmetlenül várom a szombatot és bízom a további jó szereplésben.

Björn, Agnetha, Anni-Frid és Benny

SHARE THIS