/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Silver Pepper könnyed stílusban győzött a 2019-es Szent László Díjban

Silver Pepper idei harmadik futáskor gyönyörű győzelemmel jelentkezett a Szent László Díjban. A remek szürke mén már debütálásakor is felkeltette legtöbbünk érdeklődését, majd a Patay Sándor Emlékversenyben mindössze 2 ½ hosszal maradt le az évjáratelsőtől. Kovács-Bakos Szilvia idomítottja nemrégiben került a trénerasszony istállójába, a versennyel és a jövőbeni tervekkel kapcsolatban érdeklődtünk.

Remek szereplést láthattunk tőletek vasárnap, mióta dolgozol Silver Pepper-el?

Két hónapja került hozzánk, jó futások voltak a lábában, ami az eredményeiben is megmutatkoztak. Augusztusban még egy kicsit komolytalan volt, azóta nagyon sokat fejlődött fizikai és mentális értelemben is.

Silver Frost rendkívül eredményesen örökít, két éve két évjáratelsőt is láthattunk tőle, egyikük Eminens Derby-t is nyert istállótoknak. Mit gondolsz Silver Pepper-el kapcsolatban is lehetnek hasonlóan nagyra törő terveitek?

Abszolút nagy célokkal és reményekkel gondolunk a következő évre, reméljük, hogy hasonlóan eredményes útvonalat járhatunk majd be, mint annak idején Eminens-el. Felmerült, hogy utónevezzük a Kritériumba, de mivel ilyen jól szerepelt most, meggondoltam magam. Úgy vélem szerencsésebb, ha ilyen jó kedvűen és frissen megőrizzük és „eltesszük” jövőre.

Küllemre elképesztő a hasonlóság a három apai testvér között, személyiségükben is vannak olyan jegyek, amelyek emlékeztetnek Eminens-re?

Tényleg érdekes, hogy még a mozgásuk is ugyanolyan, sőt ebben a versenyben az figyeltem meg, hogy Silver Pepper még a fülét is hasonlóan tartotta a befutóban, mint a testvérei. Személyiségükben is vannak rokon jegyek, mindketten jó kedélyű lovak, frissek, tele vannak élettel, talán „Silver” nem annyira gengszter a bokszban, ugyanakkor ő is egy jó fejű, jól kezelhető csikó, ahogy a testvérei is.

Mikor és hol láthatunk benneteket ismét?

Legközelebb már csak a következő szezonban fog versenyezni, ahogy mondtam a klasszikusok felé vennénk az irányt, a származás és az eddigiek alapján mindenképpen az egyik Derby lovamként tekintek Silver Pepper-re. A Nemzeti előtt szeretném, ha még futna egyet, lehetőség szerint gyepen, ezért valószínűleg Pozsonyban kezdünk majd, de persze most még csak tervezgetünk.

Készültök árverésre ebben az évben is?

Igen idén is Írországba készülnek a tulajdonosaink, a férjem igyekszik majd segíteni a választásnál. Az ottani választék óriási, emellett az árak is nagyon vonzóak, bízunk benne, hogy szerencsésen választunk majd.

Gratulálunk a szép győzelemhez és további eredményes felkészülést kívánunk!

Varga Áron

fotó: dr Kovács Gábor

SHARE THIS