/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Sales & Racing Festival Baden-Baden-ben

Baden-Baden-ben ma kezdődött az őszi árverés, azaz a Sales & Racing Festival, melyen több hazai futtatónk is igyekszik megszerezni a következő évek reménységeit. Németország legrangosabb aukciósháza több, mint 50 kiemelt képességű versenylovat adott már hazánknak, valamint a velünk szomszédos országoknak, gondoljunk csak például: Quissisana-ra, Badguy-ra, Alfkona-ra, Ostinato-ra, Viva La Diva-ra, Mayday-re, Akaba-ra, Quelindo-ra, vagy akár Eskandar-ra. A lista minden évben igencsak hosszúra nyúlik, ha a BBAG csarnokban felvezetett későbbi Német Derby győzteseket szeretnénk megszámlálni, emellett még bővebb lajstromot találunk, ha Európa Group 1-es győztesit vesszük számba.

A 2019-es Sales & Racing Festival idén is több csikó, yearling és már tréningben álló lovat kínál eladásra pénteken és szombaton, összesen 432 telivért láthatunk majd, így a „bőség zavara effektus” Németországban is helyt álló kifejezés.

Szisztematikus keresgéléshez a katalógus 69. oldala segíthet összesíteni a hatalmas kínálatot, ezeken a hasábokon apaménenként láthatjuk az elérhető lovakat és bizony itt is a világ legjobbjaival találkozhatunk. A divatos mének között jelen lesznek Adlerflug, Areion, Isfahan, Jukebox Jury, Maxios, Pastorius, Sea The Moon vagy épp Tai Chi utódai, mellettük pedig igazi kuriózumnak számító apáktól is válogathatunk. Ilyen kategóriába tartozhatnak majd a sokkal kisebb választékot felvonultató apák utódai, mint Canford Cliffs, Dawn Approach, Excelebration, Kendargent. Mellettük a már versenyző produktum szerint, a testvéreket is érdemes figyelembe venni, így kétségtelen, hogy sok szép yearlinget láthatunk Manduro-tól, aki a Dubai Gold Cup győztes Vazirabad apja, valamint a bőséges kínálatban izgalmas csemege lehet majd a 402-es lotszámon felvezetésre kerülő névtelen kanca New Approachtól, aki az utóbbi évek sztárjainak-, Dawn Approach és Masar -édesapja.

Cikkünk folyamatosan frissül majd a frissen megvásárolt lovak adataival, az első yearlingek már akár ebben a pillanatban is kalapács alá kerülhetnek.

Csupor Ferenc már két yearlinggel is gazdagította istállóját, a 8-as lotszámú Molenaer (Kallisto – Miss Martillo) apaságú ménnel, valamint a 92-es számon nyilvántartott Névtelen (Reliable Man – Supermacy) kancával.

Varga Áron

fotó: BBAG

SHARE THIS