/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Dynamo az Ászári Díj legjobbja

A napi főversenyben, vagyis az Ászári Díjban Dynamo (Bakos Gábor) vitte a prímet, a verseny utolsó méterein elszállt az ellenfelektől és könnyed 4 hosszas elsőséget vésett be az eredményei közé. Nagy nap volt ez a Telivér Farm Kft. Ménesének, hiszen mindhárom dobogós helyen az általuk tenyésztett lovak végeztek, mondhatnánk „megfogták a házi hármasbefutót” Dynamo-Blokád-Tiltott gyümölcs sorrendben.

Levendula sikeréhez gratulálhattunk a nyitófutamként megrendezett Cassiot Díj után. Ifj. Kozma István most is remek társa volt az ír kancának, végig tudatosan helyezkedtek és megvárták a kínálkozó alkalmat a végső hajrával. Kreka István gondozottja immáron ötödször győzött, ráadásul zsinórban, remek versenylóvá érett. Ellenfelei közül Tizedessel és Sally Rose-al került küzdelembe, utóbbiak most a szokásosnál közelebb kerültek a nyerőhöz.

Sétanyerést láthattunk a Tata-Remeteségi Hendikep-ben, ahol Narrátor oktatta a társaságot nyergében Bernáth Christopherrel. A négyéves herélt a verseny során végig az élen haladt, majd a befutóban új sebességi fokozatban szállt el ellenfeleitől, 14 hosszal.

Rendkívül szép küzdelmet hozott a Nyeretlen Kétévesek Versenye, melyben a favorit Canada (Jozef Parigál) sikerrel gyűrte le mindkét nagy riválisát, Not Now Brexit-en és Quint-et, akik szintén nagy hajrában igyekeztek megnehezíteni a nyerő dolgát.

Fiatal apprentisz lovasunk, Mocsinka Vivien ismét hatalmas formában lovagolt a teljes hétvégén, duplázása mellett 2 értékes helyezést is gyűjtött. A nap negyedik futamában, azaz a Kolosnémai Hendikepben Éjfél nyergében aratott fölényes győzelmet, majd egy futammal később a „villámgyors” Repülő Hendikepben is bemutatta tudását La Lianga-val. Az itt látott lovaglásra különösen büszke lehet, hiszen tökéletes időzítéssel épp az utolsó pillanatban, azaz a célban kapták el Sorbonne-t.

A Lord Derby Emlékverseny Hendikep Just Mine-nak (Nagy Polett) és az Esztergomi istálló csapatának hozta meg a várt sikert. Nagy Polett ezúttal nem hagyta, hogy bárki is zavarja a versenyüket, az ügető átjárónál élre állt és onnantól meg sem álltak a célig. A helyezettek közül Mirtusz sietett utána, de már csak az ezüstéremre maradt esélye.

Nem volt meglepetés a nap zárófutamában sem, ahol Rajsamatazz-t ismét győzelemre segítette Jozef Parigál. Tehetséges lovasunk megvárta, amíg mindenki kisodródik előle, a befutóban pedig könnyedén eltávolodtak az üldözőktől. A dobogón French Whiskey és Princess Aurelia sorrendet könyveltünk el.

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS