/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ Krónika, 44. hét

Kétmillió forint feletti nyereményt ért el egy magyar Kincsem+ TUTI játékos

Hároméves és idősebb telivérek álltak starthoz az október 29-én, kedden megrendezett Kincsem+ futamban, melynek Maisons-Laffitte adott otthont. Az 1200 méterre kiírt Group 3-as síkversenyben tizenöten mérték össze tudásukat egyenes pályán, s ahogy várható volt, kiélezett küzdelemben dőlt el a verseny. A 7-6-10-12-1-es befutási sorrend két hazai Kincsem+ TUTI játékos számára hozott kiemelt nyereményt, egyenként 627 420 forintot ért a szelvényük.
Szerdán Jean Michel Bazire és CLEANGAME sokak örömére úgy nyert, ahogy akart (lásd a képen) és mögötte is jól játszott lovak érkeztek. Ennek megfelelően sok nyertes akadt az európai fogadási rendszerben, köztük egy magyar fogadóval, aki telitalálatot ér el ezen a napon! Nyereménye 2 073 060 forint volt a 600 Ft-os gépi szelvényre.
Október utolsó napján a Grand Prix des Femmes Jockeys futamával folytatódott a Kincsem+ játék Longchampban, ahol tizenhat hároméves és idősebb kanca mérte össze a tudását 1800 méteren. Érdekesség, hogy ezúttal csupa hölgy lovas ült a nyeregben, ám a verseny ettől csak még izgalmasabb lett. A célegyenesbe fordulva még többen küzdöttek a győzelemért, de a távoszlop után PLANTLOVE színei bontakoztak ki és meggyőző stílusban, magabiztosan verte a mezőnyt. Mondhatni jött a papírforma, így sok nyertes született a különböző nyerőosztályokban. Egy magyar „tutista” ért el telitalálatot ezen a napon is, nyereménye 1 134 840 Ft-ot tett ki.
A Kincsem+ játékban nincs megállás, továbbra is naponta milliók várják a játékosokat az ország összes lottózójában és a LOVI pontokon, illetve vasárnap ismét 300 millió forint jackpot teszi izgalmassá a fogadást, amely csinos summa a telitalálatosok között kerül szétosztásra.

Horváth Zalán

Plantlove (8-as számmal, nyergében C. Pacaut) meggyőző stílusban nyerte a csütörtöki Kincsem+ futamot
Forrás: actu.fr

Soha nem látott magyar siker Münchenben
A Nemzeti Galopp liga idei győztese, a négyéves NANCHO szenzációs futamban nyerte a Grosser Preis von Bayern versenyét a múlt vasárnap. Németországban összesen hét Group 1-es besorolású galoppversenyt rendeznek évente, így az itt elért győzelem igazán nemzetközi sikernek számít. Nem beszélve egy magyar tréningből induló telivér esetében, hiszen ilyen attrakció még soha sem nem fordult elő a hazai lóversenyzés közel két évszázadra visszanyúló történetében. Az idén hét versenyéből hatot győzelemmel záró versenyló már a szeptemberi Kincsem Díjban felhívta magára a figyelmet, amikor a régió legjobbjait legyőzve fantasztikus győzelmet aratott, majd egy merész húzással trénere, Maronka Gábor a Group 3-as kategóriába nevezve indította a Baden-Württemberg-Trophy 2000 méteres versenyében. Itt óriási meglepetésre 7 és fél hosszal letaglózta a nemzetközi mezőnyt. Ezt követte a november 3-án megtartott müncheni diadal, ahol már olyan lovakat utasított maga mögé, mint a Gran Premio del Jockey Club nyerő Donjah vagy a Royal Ascot egyik patinás versenyében is helyezett Antonia De Vega. A magyar tréningben lévő szuperló ezzel a győzelmével 100 ezer eurót keresett istállójának, és a német újságok máris az új Overdose-ként emlegetik az élete 18 versenyéből 11-et megnyerő versenylovat. Érdekesség, hogy NANCHO (apja: Tai Chi, anyja: Nantana) annak idején 9000 EUR-ért kelt el egy csikó árverésen.

SHARE THIS