/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Magyar győzelem – Becket kancái nem voltak messze

Írta: James Stevens, Racing Post. Fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

Beckett mester

A 2019. évi szezon utolsó Group 1-es versenyét a magyar Nancho nyerte a Waldgeist Grosser Preis von Bayernben vasárnap, Ralph Becket idomítottjainak csak statiszta szerep jutott. 2010 óta nem nyert brit idomításban álló telivér e versenyben, akkor Campanologist (2005 pm, Kingmambo – Ring Of Music, Sadler’s Wells) sikerének Hamdan Al Maktoum sejk, Saeed Bin Suroor és Adrie De Vries örülhetett. Becket mester biztosra akart menni, két lovat küldött. Harry Bentley negyedik lett Antonia De Vega nyergében, Rob Hornby és Manuela De Vega került a legközelebb a magyar lóhoz, nyakhosszal maradtak le a győzelemről.

Manuela De Vega

Mindkét kanca Beckett istállójában marad jövőre. A tréner a futammal kapcsolatban így nyilatkozott: – Nanchót viszonylag hamar elindította lovasa a célegyenesben, merész húzás volt, és jól tette, mert a ló állta a távot. Antonia De Vegának talán jobb lett volna, ha helyből nagyobb az iram, Manuela De Vega futásával meg vagyok elégedve.

A nyerő párost hatalmas üdvrivalgás fogadta Bajorországban. A mongol származású Ganbat Bayarsaikhan és Nancho élete első Group 1-es győzelmét aratta. Mesteri lovaglás volt. A komoly előnyük ugyan minimálisra csökkent a célban, de Nancho lovasa tudta mire vállalkozik. A magyar telivér tizennyolc startjából a tizenegyedik győzelmét aratta Bajorországban. Manuela De Vega nyakhosszal maradt le a győzelemről, hét indulásból negyedszer lett helyezett. A németek kénytelenek voltak beérni Ashrun harmadik helyezésével, ám ez sem rossz eredmény, hiszen csak fél hosszra volt a magyar nyerőtől.

SHARE THIS