/ by /   A nap híre / 0 comments

Művészi teljesítmény Bajorországban – Nemzetközi sajtóvisszhang

Írta: Tom Peacock, Racing Post. Fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

Amint azt várhattuk, a nemzetközi lóverseny világ Nancho nevétől hangos! A Racing Post, a világ legtekintélyesebb szaklapja szuperlatívuszokban beszél Maronka mester idomítottjáról, és az amerikai Blood Horse is felfigyelt rá.

Óriási sikert ért el a magyar lóversenyzés és Tai Chi, amikor Nancho (2015 pher, Tai Chi – Nantana, Paolini) a legádázabb támadásokat is bátran viselte Münchenben a Group 1-es besorolású Grosser Preis von Bayernben.

Nancho a Kincsem Parkban már a legmagasabb szinten bizonyította tudását, és Magyarországról robbant be a német sportéletbe, amikor játszi könnyedséggel nyerte két hete a Group 3-as Baden-Wurttemberg-Trophyt. Szeptember elején a legjobb cseh, magyar és szlovák telivéreket iskolázta le.

Ganbat Bayarsaikhan ismét félelmet nem ismerő, harcias lovaglással örvendeztette meg a nézőket a másfél mérföldes (2400 m) futamban, és szívósan állta a Ralph Becket tréningjéből érkező kőkemény kanca, Manuela De Vega támadását. Meg kell jegyeznünk, hogy Manuela De Vega második helyen ért célba a Listed Cheshire Oaks-ban, negyedik lett az Epsom Oaks-ban, és ötödik az Irish Oaks-ban, szintén Group 1-ben.

Tai Chi (2009 pm, High Chaparral – Taita, Big Shuffle)

Nanchót Siklósi Tamás vásárolta 9.000 euróért Baden-Badenben a Gestüt Ohlerweiherhoftól. Tai Chi a legjobb kétéves volt Németországban, a Criterium de Saint-Cloud-ban harmadik helyezést szerzett. Eddig nem tartozott a nagy fedezőmének közé, négy évjáratát ismerjük. A legjobb utóda Poldi’s Liebling (2015 sm, Tai Chi – Pinea, Platini) volt, aki Herzog von Ratibor-Rennent nyerte Group 3-as szinten, és második lett a Cseh Derbyben.

Tai Chi eddig 4.500 euróért fedezett, az idei Baden-Baden-i árverésen 61.000 euróért cserélt gazdát egy ivadéka. A Saar-vidéki ménesben emelésre számíthatunk.

SHARE THIS