/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Original stílusos győzelme a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díjában

Original (Suták Csenge) egész éves formatartása után ismételten nyeréssel jelentkezett a vasárnapi főversenyben, a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság Díjában. Az 1400 méteres I. kategóriás díjban végig jó pozícióban helyezkedtek közel a „tűzhöz”. A befutóra fordulva már lendületből tudták megindítani a végső támadást, amely annyira jól sikerült, hogy végül magabiztosan 2,5 hosszal utasították maguk mögé az ellenfeleket. A helyezésekért kiélezett csatát vívtak négyen is, a célban Used To Be második-, Tempt pedig a harmadik helyre ért fel, a favorit Fit to Fly pedig rossz kezdése ellenére egy orrhosszal maradt csak le a dobogóról.

Original az LFB Díjának győzelme előtt (fotó: Antal Zsuzsanna)

A lovasok között ismét a hölgyek jeleskedtek, Suták Csenge a napi főverseny mellett a Köteles Bertalan Emlékverseny-Bevezetőszíj Hendikep-ben Silent Water nyergében is sikerrel járt. Szintén duplázott tehetséges utánpótlás lovasunk Mocsinka Vivien, aki a Gipsy Dream Hendikepben Futurist Fashion-nel, majd a Bényi Zoltán Emlékversenyben Aloiv Aivilo-val is győzelmet szerzett.

Remek lovaglásokat láttunk a fiatal generáció többi tagjától is, a nap nyitófutamában Morvai Előd és Flawless Flower párosa győzedelmeskedett még a kacifántos útvonal választása ellenére is. A Makaam Hendikepben Panyi Mátyás „vitézkedett”, okos beosztás mellett Mirtusszal viccelték meg a társaságot, még a jobb esélynek tűnt Contesse-t és profi lovasát Martin Laube-t is ügyesen kicselezve értek át elsőként a célvonalon. A csikók versenyében Simply The Best (Martin Laube) veszítette el nyeretlenségét méghozzá igencsak látványos módon, ő a két favoriton Han Denever-en és Amerika Kapitányon szaladt át. A nap zárófutamában a Nagykígyó Hendikepben Riadó és Stanislav Georgiev párosa hozta a már kötelező feladatot. A Bábolna – Tatai istálló lova folyamatosan jó versenyeket futott az utóbbi időben, így győzelme már igencsak esedékes volt.

A fiatalok versenyében két kategóriában is díjat vehettek át zsoképalántáink. A Talent Díj 2019-es győzteseként Makoviczki Ákos léphetett a pódiumra, hogy átvegye megérdemelt elismerését az ugróversenyekben egész évben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért. Másik díjazottunk Huszár Korinna pedig a Németh Ferenc Emlékkupa győzteseként vehette át a pontverseny győzelméért járó díjat. A fiatal hölgy az egész szezonban rendkívül magabiztosan és kiegyensúlyozottan versenyzett, 17 pontos fölénnyel, 47 pontot gyűjtve a fiúkat is maga mögé tudta utasítani. A helyezések tekintetében holtversenyt könyvelhettünk el Panyi Mátyás és Bernáth Christopher között, akik 30-30 ponttal osztották meg egymás között az ezüstérmet.

Gratulálunk a győzteseknek és a helyezetteknek!

Varga Áron

fotó: Antal Zsuzsanna

SHARE THIS