/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Megmenekült Pimlico és a Preakness Stakes

Írta: Frank Angst, Bloodhorse.com. Fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

Történelmi jelentőségű megállapodás mentette meg a Pimlico Racecourse-ot, így az amerikai Hármas Korona második ága, a Preakness Stakes maradhat hagyományos helyszínén. A korszerűtlenné vált pályát felújítják, bezárása lekerült a napirendről. A klasszikus futam új helyszíne a Laurel Park lett volna.

Mindkét versenytér Maryland államban található, és mindkettő tulajdonosa a Stronach Group (a nevet nem kell bemutatnunk, az osztrák származású Frank Stronach mamut vállalatáról van szó), azt fontolgatta 2020-tól a Laurel Parkba költözteti a Preakness-t, és bezárják az 1870 óta működő Pimlicót. Itt tartják két héttel a Kentucky Derby utána az 1900 méteres Grade 1-es viadalt.

Bernard Young

Baltimore város tanácsa azonban közbeszólt, és megvásárolta az ingatlant Stronach-éktól. A vételárról egyelőre még csak találgathatunk, de nemsokára ez is kiderülhet. Van azonban a városnak mit a tejbe aprítani, hiszen új klubházat, közösségi házat és teljes körű felújítást ígérnek. A megállapodás érdekessége, hogy város a Laurel Parkba is befektet, ott is korszerűsítéseket fognak végrehajtani. Nem kizárt, hogy Bernard Young polgármesternek nagyra törő tervei vannak a keleti part lóversenyzésével kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban az alábbi visszafogott hangvételű nyilatkozatot juttatta el a sajtóhoz:
– Sikerült jó megállapodást kötnünk a Stronach Grouppal, amelyet az állam törvényhozása is biztosan szentesít majd. A baltimore-i lóverseny hagyományok rendkívül fontosak számunkra. Ez nemcsak elvi, de üzleti kérdés is. Annyit elárulhatok, hogy 200 millió dollárunk van a felújításra Pimlicóban, és 173 milliót szánunk a Laurel Park-i fejlesztésekre. Köszönettel tartozom Belinda és Frank Stronach-nak, amiért konstruktív és mindkét fél által előnyös megállapodást tudtunk kötni.

A Baltimore Sun úgy tudja, az állami kézben lévő nyerőautomaták bevételéből finanszírozzák a bővítéseket.

SHARE THIS