/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

La Shaba start célban nyerte a Kincsem Park Díját.

Soltész András és csapata ismét napi főverseny győztesként vehetett át tiszteletdíjat, hiszen La Shaba-val a Kincsem Park Díjában is sikerrel jártak, ráadásul start-célban.

A remek kanca társául ezúttal is az istálló állandó lovasát, Suták Csengét választották, aki most is élni tudott a lehetőséggel és hibátlanul oldotta meg a feladatot. Remek kezdés után La Shaba már a start után az élre galoppozott, majd komolyabb előnyt is sikerült kiharcolnia, így az ügető átjárónál már jelentős fölénnyel érkezett meg a verseny utolsó szakaszára. A beutóra fordulva pillanatra úgy tűnt Impactful és Rouge Runner is veszélyesek lehetnek rá, sőt a meglepően jól kezdő Eskandar-nak sem kellett volna nagy hátrányt ledolgoznia, hogy megközelítse a nyerőt. Mindezek ellenére La Shaba végig képes volt megtartani az elsőségét, a befutóban kívülről és belülről is érkeztek támadások, ám ezek túl távolinak bizonyultak, hogy veszélyesek legyenek a hölgy párosra, így végül könnyedén, négy hosszas fölénnyel elsőként értek át a célvonalon.

Fiatal lovasaink ezen a hétvégén sem tétlenkedtek, az Istvánmező Hendikep-ben Mocsinka Vivien diadalmaskodott Benihana nyergében, az amatőrök között pedig Májer Cintia jeleskedett Suták János gondozottjával, Pókeraccal.

Több duplázást is elkönyvelhettünk a vasárnapi versenynapon, ráadásul több kategóriában ünnepelhettük az illetékeseket. A lovasok között Milos Milojevic már a nap nyitófutamában győzelemmel kezdett Crime Fighter-el, majd az erős kezéről ismert lovas a Nyeretlen Kétévesek Versenyében is megcsillogtatta tudását, itt Tornado Twister-nek és remek időzítésének köszönhette az elsőséget. Trénereink közül Bokori Tamás két győztessel gazdagodott, hiszen a fent említett Crime Fighter is a fiatal szakembernél készül, később pedig a Gubacsi Dűlő Hendikep után is ott állhatott a fotózáson Good Heart (Piotr Krowiczki) remek szereplésének hála. A duplázó lovak között is három zsinórgyőztest tudunk kiemelni, hiszen a napi főverseny ünnepeltjének La Shaba-nak, Good Heart-nak valamint Cellemnek (ifj. Kozma István) is sikerült egymás után kétszer is hazaérni. Utóbbi Kreka István gondos munkájának köszönhetően a Városligeti Díjban ismételt. A nap zárófutamában az új istállóba került Kapdarkey veszítette el nyeretlenségét, sikeréhez Nagy Tamás remek lovaglása is nagyban hozzájárult a Derby győztes zsoké legnagyobb örömére, hiszen saját statisztikájában is több hetes hullámvölgy után sikerült “megtörnie a jeget”.

Gratulálunk a győzteseknek és a helyezetteknek!

Fotógalériánkhoz látogassanak el a Magyar Lovaregylet Facebook oldalára!

Varga Áron

fotó: Vonczem Gabriella

SHARE THIS