/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Játékfilm készül Frankel életéről

Írta: Peter Scargill, Racing Post. Fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

Egész estés mozifilm készül a veretlen csodalóról, Frankelről. A főszerepre az Oscar-díjas Jeremy Irons-t kérték fel, ő alakítja Sir Henry Cecil idomárt.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a világhírű színész magának tartogatta ezt a szerepet, hiszen a Eclipse Film mellett ő lesz egyben az alkotás egyik producere is. Remek témaválasztás, hiszen a tizennégy futásából veretlen Frankel, Khalid Abdullah lova olyan emlékezetes sportélményekkel gazdagította a lóversenyzés szerelmeseit, mint a 2011. évi 2000 Guineas-ben és az egy évvel későbbi Queen Anne Stakes Ascotban.

A film rendezője Rob Scalpello, forgatókönyv írója Jim Piddock lesz. A párost külön hangsúlyt fektet Sir Henry Cecil életére és súlyos betegségével folytatott harcra. Andrew Berg és John Sachs, az Eclipse Film vezetői az alábbi tájékoztatást adták:
– A téma régóta foglalkoztatta a filmes világot, és sokak szerettek volna belevágni. Jim Piddock ragyogó forgatókönyvet írt, Ron Scalpello érzéki, kreatív és nagyon keményen dolgozó művész. Jeremy Irons anélkül is kvalifikálta volna magát a főszerepre, hogy producer társunkká vált, ezt a megállapodást később kötöttük. Imádja a lovakat és a lóversenyzést, nem találhattunk volna nála jobb színészt. Nem kell őt bemutatnunk, a filmtörténet gyöngyszemei közé tartoznak A misszió, A szerencse forgandó, a Die Hard, A vasálarcos, a Csodálatos Júlia, a Borgiák és a Batman Superman ellen című filmekben nyújtott alakításai. Ő Nagy-Britannia egyik legismertebb színésze. A forgatást idén kezdjük, de pontosan nem tudom még megmondani meddig fog tartani.

Frankel és Sir Henry Cecil életéről már készült dokumentum film is, amelyet 2015-ben mutatott be a Channel 4 The Trainer and the Racehorse (Az idomár és a versenyló) címmel.

SHARE THIS