/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Vasárnap galopp kapuzáró!

Ismét eltelt egy év és a 2019-es galopp szezon is utolsó állomásához közeledik. Az esemény kapcsán most sem maradunk remek versenyek nélkül, ráadásul a szervező  1.3 millió forint jackpottal is készül, hogy a nyeremények még inkább izgalmassá tegyék a kapuzárót.

A vasárnapi programként a Kincsem Parkot választó közönség versenynapunk fő szenzációjaként még Nancho lovasával, Bayarsaikhan (Encki) Ganbat –al is találkozhat, sőt még lovagolni is láthatjuk, hiszen öt futamban is versenyez majd. A remek lovas Maronka Gábor és az Álmodó istálló meghívására vesz részt a hétvégén, hiszen kapcsolatuk a szuper sorozat után még szorosabbra fűződött, ugyanakkor más hazai trénerek is lehetőséget biztosítanak Encki-nek.

A versenynap 11:00-kor indul a Szezonvégi Hendikep-el, melyben az „ötbés” társaság 1200 méteres sprintben feszül majd egymásnak. 9 lovas csapatunk rengetegszer találkozott már egymással különböző távokon, a Magyar Turf most Mezzo-t látja leginkább esélyesnek, hiszen a champion Stanislav Georgiev társaként startol majd.

Fél órával később a Nyeretlen kétévesekért szurkolhatunk, akik a nagy létszám miatt két részre osztva versenyeznek majd egymással. Az első 8 ló közül Han Denever (Bayarsaikhan Ganbat) – Quint (Bakos Gábor) – Sicilian Prince (Stanislav Georgiev) hármasa lehet várományos az élre. Előbbi kettő már küzdött győzelemért, míg utóbbi újoncként bármire képes lehet.

Hazánk leghosszabb távú versenyeként délben startol a Totalizatőr Hendikep 3200 méteren, ahol Oxford Thespian címvédőként nagy kérdés elé állítja a fogadókat. Ha emlékeznek még rá az akkori bírói ítélet 9 hosszas sikert könyvelt el, ugyanakkor azóta egyszer sem tudta megismételni az ott látottakat. Elsőszámú kihívója, a mindig pénzért futó Eskandar (Paizs Gábor) lehet, valamint Alcavella és Piotr Krowicki párosa is küzdelembe várható.

Oxford Thespian és Stanislav Georgiev száguldanak a 2018-as Totalizatőr Hendikep győzelme felé

Nyeretlen csikóink második „szakasza” 9 lovas mezőnyt hozott össze, közöttük Too Long-nak szavazott bizalmat tipszterünk, továbbá Avignon-t és Amazing Allegra-t várjuk a frontba, ugyanakkor a tapasztalatlan lovak között szinte borítékolható valamilyen meglepetés.

Klasszikus szabad felállítású hendikepünk a Szunyogh István Emlékverseny Elit kategóriás mezőnye nyolc lovat számlál. A szokásosnak mérföldes távon szinte minden résztvevő otthonosan mozog, talán csak a szlovák tréningből érkező Kilword-nek lesz majd nehezebb felpörögni. Elsőszámú esélyesnek az Álmodó istálló kiválóságát, Medyna-t tartjuk, hiszen minden versenyében számolni kellett vele 2019-ben is, csupán nyerésekben nem volt szerencséje, ez talán Bayarsaikhan Encki segítségével a kapuzárón összejöhet. Komolyan számolnunk kell a nemrégiben duplázó Wasmy-val, aki legutóbb a favoritnál is jobb volt, kérdés, hogy sikerül-e háromra bővíteni a sorozatát. Original-t nyerő formája segíti, ezúttal idomárja ül majd a nyeregben, ez pedig szintén jelentős szempont.

Fél kettőkor König Róbertre emlékezünk a Vigasz Díjjal, ahol 11 telivérünk mutatja meg képességét. Fit to Fly győzelmére szeptember óta várunk, mindig jól teljesít, éppen csak egy kevés hiányzott belőle nyerő számához képest, kedvező beállításával most már hazaérhet. Rebellis új kézben, ifj. Kozma Istvánnal versenyez majd, a hűséges kanca kiegyensúlyozott teljesítménye révén pedig az új felállásban is dobogóra várható. Pokolfajzattól többet vártunk legutóbb, kisiklása ellenére mindig ott lehet az érmes helyek egyikén.

A Havanna Hendikepben hét versenyző jelenlétére számítunk, közülük pedig a Telivér Farm kft által tenyésztett Éjfél és Almarózsa párosában láttuk a lehetséges favoritokat. A nyerő forma után egy osztállyal feljebb is veszélyes lehet Silent Water, illetve a harmadik hete futó Macaron is okozhat meglepetést.

Leghosszabb távú csikóversenyünk az 1800 méteres Zboray László Emlékverseny – Ürményi Díj idén is népes társaságot hozott össze. Elsőszámú kedvencünk Charlie Firpo aki szeptemberi nyerésekor rendkívüli magabiztossággal jelentkezett, volt ideje regenerálódni, így ismét az első helyre várjuk. A helyezések sorsát már sokkal nehezebb megítélni Tűzfészek és Geige utoljára nagy csatában voltak, mindketten tapasztalatlanul és kissé „zölden” viselkedtek. Ez a futás sokat hozhatott rajtuk, így most ismét a döntőbe várjuk őket.

A 2018-as Ürményi Díj győztes párosa Rakfi Victorious és ifj. Kozma István

Az év utolsó futamára, azaz a Viszontlátásra Hendikepre az év utolsó napján 15:00-kor kerül sor. Illendő – Judit – Ruca sorrendet prognosztizál a szaklap, hiszen Illendő papíron remekül áll, Judit pedig régóta esedékes már a győzelemre, Ruca megszokott lovasával pedig hendikepbe kerülve újra figyelmet érdemel.

A Kincsem Park startszemélyzete,  akik nélkül nincs verseny!

Látogassanak el hozzánk az év utolsó galopp versenynapján is!

Varga Áron

SHARE THIS