/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Frankie megúszta

Írta: Graham Dench, Racing Post. Fordította és szerkesztette: Kovács Botond.

Frankie Dettorit kérdőre vonta a Japan Racing Association (a szakemberek kedvéért 日本中央競馬会 ejtsd: Nippon Csüó Kejba Káj) annak kapcsán, hogy Instagram oldalára feltöltött egy fényképet. Már azt hihetnénk, hogy a talján fenegyerek valamilyen tiszteletlenségre vetemedett, de nem ez történt. Azt a szabályt szegte meg, amely elrendeli, hogy a verseny előtti napon 21.00 órától elzárva, a pálya területén található szállóban tartózkodó lovasok telekommunikációs eszközöket használjanak, és érintkezésbe lépjenek a külvilággal. Frankie természetesen nem tiltott fogadási manőverbe bocsátkozott, hanem mivel nagy kedvelője a Kobe-marhának, és nem kellett koplalnia, lefényképezte magát egy tál étellel. A másnap haladéktalanul meginduló vizsgálat azonban megállapította, hogy a világhírű lovas már kora délután elkészítette a felvételt, elküldte Angliába, ahol titkárnője japán idő szerint este kilenc után posztolta a fotót. (Hiába, ilyen az, amikor keveredik a Shakespeare-i mesemondás és az élénk olasz fantázia.)

Frankie nem jól átsütve szereti

Dettori ezúttal megúszta egy szigorú figyelmeztetéssel, de emlékezetébe vésték, hogy ne keveredjen legközelebb hasonló galibába, mert úgy jár, mint Christophe Lemaire, aki egy ügyefogyottabb magyarázattal fűszerezett hasonló vétségért harminc nap eltiltást kapott 2015-ben.

Frankie Dettori óriási népszerűségnek örvend a császárságban, és komoly eredményei is vannak, három alkalommal nyert Japan Cupot (Singspiel – 1996, Falbrav – 2002 és Alkaased – 2005). Ugyan az idei nagydíjban csupán tizedik tudott lenni Fudzsivara Hideaki mester Look Twice nevű idomítottja nyergében, de az izgalmasan induló hétvégén három futamot is sikerült megnyernie a japán rajongók legnagyobb örömére.

SHARE THIS