/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Mocsinka Vivien egész évben remekelt

Gratulálok az eredményes évedhez és az utánpótlás lovas champion címhez! 2013 óta versenyzel és az idei volt a legsikeresebb szezonod, 10 győzelem és sok helyezés áll a neved mellett. Foglald össze kérlek a legfontosabb idei élményeidet?

Mindegyik versenynap fontos volt számomra, örültem az összes lehetőségnek és annak a bizalomnak amit kaptam a trénerektől és a tulajdonosoktól. Kovács Bakos Szilviának és Kovács Sándornak köszönhetek a legtöbbet, folyamatosan biztosították számomra a lovakat. A szezon előtt 2 évig külföldön dolgoztam, ez alatt az idő alatt, világot láttam, sokat fejlődtem mind fizikálisan, mind fejben. Jobb lovas vált belőlem. De a két év itthoni kihagyás miatt aggódtam is egy kicsit, hogy pont emiatt, hogy nem voltam a köztudatban talán kevesebb lovaglást kapok. Szerencsére ez nem így történt, sőt. Idén volt olyan versenynap amikor hat futamban is lovagolhattam, erre nagyon büszke vagyok! Számomra a legfontosabb élmény az volt amikor egyre komolyabb versenyekben is felkértek lovagolni. A hazai sikerek mellett, ki kell emelnem a Belgiumban elért győzelmemet, ami nagy lökést és önbizalmat adott a szezon második felére. A koronát pedig a versenysorozat döntője jelentette most néhány napja Abu Dhabiban.

Sok emléket felidéztél, mégis melyik volt a legemlékezetesebb nyerésed?

Mindegyik emlékezetes volt, de a legemlékezetesebb Szambával a Seperate Opinion Díjban volt. Ezt amiatt emelem ki, mert a kedvenc lovamról van szó, vele a legjobb élmény nyerni.

Említetted, hogy külföldön dolgoztál munkalovasként több évig, milyen tapasztalatokkal tértél haza?

Először Mick Channonnál voltam egy évig Angliában, ezután Luke Comernél szintén egy évig Írországban dolgoztam, ezt követően jöttem haza. A kint dolgozók segítőkészek voltak, Angliában Varga Zoltánnal dolgoztam együtt, ő és felesége rengeteget segített a beilleszkedésnél. Sokat tanultam külföldön, jellemzően eltérő technikákkal dolgoznak, mint Magyarországon így számomra újdonságot jelentettek. Jót tett a kinti két szezon, jól érzetem magam, de jó volt haza jönni, és ami a legfontosabb jobb lovas lettem.

Korábban gát galopp munkákat is mentél Alagon, továbbra is érdeklődsz a síkversenyek mellett az ugró szakág iránt?

Régen felkeltette az érdeklődésemet, de ma már nem vonz annyira. A kis súlyom miatt, – ami síkon nagy előny – sem lenne számomra ideális. Általában az ugró lovak magas, 60 kiló körüli súlyokat visznek, én mindössze 50 kiló vagyok.

Tökéletes zsoké alkat vagy mind magasság mind súly tekintetében. Mivel tartod magad formában az év során?

Az étkezésre nekem szerencsére nem kell különösebben odafigyelnem, az alkatom alapvetően ilyen. Edzés szempontjából járok rendszeresen futni, ezen felül box edzésre heti 1-2 alkalommal. Most a futást felváltja télen az úszás. Szeretem a változatosságot ebben is.

Minden zsoké a tökéletességre törekszik. A te esetedben egy-egy verseny után kielemzed az adott futamot amiben lovagoltál?

Igen, minden versenynap után visszanézem a videókat, elemzem a lovaglásomat és azt, hogy mit hogyan kellene csinálnom a jövőben, ezt gyakran a trénerekkel. Emellett pedig már most tudom mire fogom a következő szezonban fektetni a legnagyobb hangsúlyt, ebben a videók visszanézése segített. A tulajdonosok elsősorban a lovak felől érdeklődnek, nem a lovassal foglalkoznak, nekik a ló teljesítménye számít.  A trénerek viszont mindig elmondják, ha valamit máshogy kellett volna csinálnom, esetleg más volt az elképzelés.

Említetted már a következő szezont, milyen célokat szeretnél elérni a 2020-ban?

Szeretnék sok versenyben lovagolni akárcsak ebben az évben és minél jobb eredményeket elérni,  mindig van hova fejlődni. Kiemelt versenyekben szeretnék többször nyeregbe szállni, kipróbálni magam. Jövőre a 40. verseny megnyerése lesz a cél, ehhez 14 első helyre lenne szükség, erre fogok törekedni. Kiszemelt verseny, ahol mindenképpen nyerni szeretnék olyan konkrétan nincsen, a lovasok számára minden verseny fontos, így minden győzelemnek nagyon fogok örülni. Szeretnék köszönetet mondani az összes trénernek és tulajdonosnak akik megtiszteltek bizalmukkal a 2019-es szezonban és biztosíthatom őket, jövőre is számíthatnak rám.

SHARE THIS