/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Agarakat a boxba!

December 14-én eldördül a startpisztoly a Nemzeti Agárstadionban, szombaton lesz az első versenynap, amikor az agarak összemérhetik gyorsaságukat az új, professzionális pályán.
A tesztüzem már hetekkel ezelőtt elkezdődött és a gyerekbetegségek elhárítása után nemrég nyílt edzéseken futhattak már a szélsebes négylábúak.
Az új pályát nagyon élvezték az agarak, a külső nyulas rendszert szinte azonnal, gond nélkül megszokták. A futófelület minősége kiváló, enyhébb fagyok esetén is használható.
A pálya különlegessége, hogy minden paraméterben megfelel a profi angol- és ír versenypályáknak, mely által a szigetországon kívül egész Európában egyedülálló minőséget képvisel.
A kanyarokban futás biztonságosságát növeli, hogy a külső ív ki van párnázva, így esetleges kisodródás esetén is nagyban csökken a sérülés kockázata.
Az agarak két távon, 280 és 480 méteren mérik majd össze gyorsaságukat, a két boxsor ennek megfelelően a pálya két részén lett kialakítva. A boxokat elektronikus vezérléssel emelik be és ki a pályára, start után nagyjából 5 másodpercet vesz igénybe a boxsor kivétele.
A teljes pályát szinte nappali fénnyel elárasztó világításnak köszönhetően pedig akár késő este is használható a pálya.
Szombaton két izgalmas futamra számíthatnak a kilátogatók, majd a tervek szerint és időjárás természetesen az Ügetőversenyen is starthoz állnak a világ leggyorsabb kutyái.
Szombaton start 18.00-kor és 18.30-kor, a futamokra fogadás nem köthető.

Fotók: Andryska Andryksa és Kovács Botond

SHARE THIS