/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Drexler Virginia sikeres évet zárt

 

Milyennek képzelted el év elején a 2019-es szezonodat? Szerepelt kitűzött célként az amatőrchampion cím elnyerése?

Mint a többi lovas én is bíztam abban, hogy jó szezonom lesz akárcsak a tavalyi volt. A 2018-as szezonban 16 versenyben szállhattam nyeregbe és egyszer sikerült nyernem. Reméltem, hogy idén sikerül hasonló eredményeket elérnem, szerencsére ez így is lett. Az év elején megfordult a fejemben, hogy jó lenne idén elnyerni az amatőrchampion címet. Nagyon boldog vagyok, hogy ez meg is valósult!


Melyik volt számodra a szezon legemlékezetesebb lovaglása és ez miben különbözött a többitől?

Az összes győzelmem emlékezetes, mindegyik egy kedves emlék. Kiemelném viszont a Horze-Fegentri-Női Amatőrverseny Hendikep világbajnoki fordulót, ahol egy csupaszív lóval, Levendulával (Camacho – Lovesome) sikerült elsőként célba érni. Nagyon örültem a győzelemnek, megható volt a siker, mert ez a futam az év egyik legnagyobb versenynapján a Derby napon volt.


Hogyan készülsz fel a versenyekre?

Nagyon fontosnak tartom a fizikai felkészülést, úgy gondolom ez alapozza meg a sikeres teljesítményt. Egy héten 5-6 napon az Alagi Tréningközpontban lovagolok munkában, mellette pedig járok edzeni. A mű ló használata is jelentősen hozzájárul az eredményeimhez, hiszen ez segít a helyes lovaglási stílus elsajátításában. A versenyek előtt megnézem az adott ló eddigi futásait, kielemzem, hogy mi az a lovaglási stratégia ami a lónak kedvez, hogy még sikeresebbek lehessünk együtt.


Több alkalommal is lovagoltál már külföldi pályán, ezek közül melyiket tudnád kiemelni? Mi tetszett neked legjobban a külföldi versenyek során?

Nagy öröm, hogy több alkalommal is volt lehetőségem külföldön lovagolni. A Fegentri versenysorozat révén eljuthattam számos ország versenypályáira. A kedvenceim közé tartozik Qatar, Amerika és Róma. Mindegyik pálya gyönyörű ahol jártam, nagyon jó volt a hangulat. Mivel Fegentri sorozat versenyeit nagyobb versenynapokon futják így láthattam például az Olasz Derbyt Rómában. Ez igazán emlékezetes élmény volt számomra, hálás vagyok, hogy részt vehettem rajtuk.


2016 óta már nem csak versenyző vagy, de futtató is. Hogyan jött az ötlet
?

Mindig is szerettem volna telivért futtatni, ez volt az egyik álmom. A futtatói pályám akkor kezdődött, amikor 2015-ben a Telivér Farm által tenyésztett Almarózsa (The Bogberry- Apple Pie) abba az istállóba került kétévesen ahol én is munkalovas voltam. Nagyon megtetszett már akkor, így esett rá a választásom később. Azóta saját nevemen futtatom őt, egy csodálatos ló. Igazi küzdő, minden verseny alkalmával kiadja magából a maximumot.


A zsokék élete nem egyszerű, korán kelés, akár 5-6 lot lovaglása, istálló munka. Mi motivál a mindennapokban, hogy folytasd?

Főként a versenyzés az ami motivál, emellett pedig a kitűzött céljaim elérése is. Úgy gondolom ez áldozatok nélkül nem menne, ez a sport igazi szerelem számomra.


A következő szezonban vannak előre kitűzött céljaid?

Természetesen vannak elképzeléseim. Szeretnék minél több versenyben lovagolni és megpróbálni kihozni magamból illetve a lovakból a maximumot! Remélem jövőre sikerül még több versenyben lovagolnom és nyernem, illetve helyezést elérnem. Ezúton is szeretném megköszönni a trénerek és tulajdonosok támogatását, remélem a jövőben is megtisztelnek bizalmukkal.

SHARE THIS