/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Huszár Korinna a Németh Ferenc Emlékkupa versenysorozat győztese

2019-ben 47 ponttal te nyerted meg a Németh Ferenc Emlékkupa versenysorozatot. Mit gondolsz, mi járult hozzá a sikeredhez?

A sikeremhez a mindennapos kemény munka, az edzés, a trénerek és tulajdonosok bizalma és természetesen a jól felkészített lovak járultak hozzá. Az előbb felsoroltak közül minden kellett ahhoz, hogy meg tudjam nyerni a sorozatot. Rengeteg segítséget is kaptam, amiért nagyon hálás vagyok! Szeretném kiemelni Grósz Gyula trénert, akinek két lovával is sikerült nyernem a versenysorozatban, Mezzo (Satin Stone-Mezzanine) és Illendő (Saldenzar-Illiana). Grósz Gyulán kívül Korona Károlyt is meg szeretném említeni, aki szintén hozzásegített a cím elnyeréséhez.
Általában naponta 3-4 lattom van Alagon Bokori Tamás istállójánál, ezután Vácra megyek Korona Károlyhoz ahol 2 lattot lovagolok. Amikor időm engedi, Grósz Gyulához is megyek. Versenyek előtt lehetőségem van munkában dolgozni a nála idomításban álló lovakkal, ez a versenyben megkönnyíti a dolgom, hiszen ismerem már az adott lovat és a technikát, ami kedvezhet a versenyben. Emellett pedig fontosnak tartom, hogy a trénerek meghallgatják és elfogadják a véleményemet, javaslataimat.

Már a szezon elején célod volt megnyerni a kupát?

Lovasutánpótlás Kupát már sikerült többször is nyernem és ez igazán nagy motiváció volt számomra. Nem volt kifejezett célom az, hogy a versenysorozatot én nyerjem meg, mindössze szerettem volna eredményesen teljesíteni a szezonban. Mezzoval való győzelmem meghatározó volt, mert ekkor kezdtem el gondolkozni azon, hogy lehet esélyem a nyerésre. Miután Illendővel is sikerült első helyezést elérnünk elhatároztam, hogy én szeretnék a dobogó legfelső fokára állni és ez lebegett a szemem előtt motivációként. Panyi Mátyással, aki másodikként végzett mondhatni vetélytársak voltunk, tudtam, hogy ő is szeretné megnyerni ezt a címet ez még jobb teljesítményre ösztönzött.

A versenysorozaton belül melyik lovaglásodra emlékszel vissza a legszívesebben?

Nehéz kérdés, mert mindegyik lovaglásom emlékezetes volt számomra. Nagyon jó érzéssel tölt el, amikor visszagondolok a győzelmeimre. Mezzoval való győzelmem azért kedves, mert szinte minden versenyében én lovagoltam, ráadásul első győzelmét is velem aratta. Illendő pedig nagy előrelépést jelentett nekem a versenysorozatban, mivel jelentősen hozzájárult a szerzett pontjaimhoz. Lovaglásaim közül még szívesen gondolok vissza Allegro Assai-ra (Milestone-Aglaya), mert bár nagy súlyt vitt, de így is sikerült szép eredményt elérnem vele, egy második helyezést zsebeltünk be együtt.

Mit tudnál kiemelni pozitívként ebben a szezonban?

Ebben a szezonban pozitív számomra az volt, hogy 2019-ben sokkal jobban teljesítettem, mint 2018-ban. Idén négy alkalommal is sikerült nyernem, ilyen még nem volt az eddigi pályafutásom során.  A tavalyi év egy mélypont volt számomra, de úgy érzem az idei eredményeim kellő motivációval láttak el a folytatáshoz.

Van olyan dolog, amin szeretnél változtatni 2020-ra az előző szezonodhoz képest?

Szeretnék javítani a lovaglási stílusomon és a kondíciómon. 2 győzelem kell ahhoz, hogy ostorral lovagolhassak, ezt tűztem ki célomnak a következő szezonra.

SHARE THIS