/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ éves összefoglaló, 2019.

A hazai fogadók gyakran profitálnak a nemzetközi lóversenyfogadási rendszer előnyeiből

Az év során 17 olyan hetet zártak a hazai játékosok, amikor összességében több pénzt vehettek fel a kasszáknál, mint amilyen értékben fogadtak a Kincsem+ futamokra. Ez természetesen csak úgy lehetséges, hogy a francia PMU társaság által központosított totalizatőr rendszerbe 20 országból érkeznek a fogadások, naponta több milliárd forint értékben, így előfordulhat, hogy a magyar játékosok szemfüles módon elnyerik a külföldiek pénzét.

A hazai fogadási piacon monopolhelyzetben lévő állami szerencsejáték vállalat, a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft., szoros együttműködésben a szintén állami tulajdonban működő Szerencsejáték Zrt-vel, 2019. év során összesen 5 millió Kincsem+ TUTI szelvényt értékesített, amivel Európa harmadik országa lettünk ebben az összevetésben. A számok jól mutatják, hogy a magyar ember valóban „lovas nemzet”, hiszen amint kapcsolatba kerül a lovakkal, lóversennyel és a fogadással, kevesen maradnak érzéketlenek e nemes sport iránt, és szívesen választják a kulturált polgári szórakozás és szerencsejáték ezen formáját.

Jelenleg a hazai lottó hálózatban a lehetséges lóversenyfutam kínálat csupán 3%-a elérhető (a napi 30-40 futamból az egy Kincsem+ verseny), ennek ellenére az összes lóversenyfogadási forgalom kétharmada a lottó terminálokon realizálódik. Ez a jelenség egyértelműen a bővítés irányába mutat, a hazai játékosok kíváncsiak a magyar lóversenyfutamokra is, ezekre is szeretnének fogadásokat kötni, és a versenyeket figyelemmel kísérni a Kincsem Parkban, vagy a televízió (illetve mobil eszközök) képernyőin. Amíg ez a fejlesztés valósággá válik, 2020. közepétől már lehetőség nyílik a Kincsem+ TUTI gépi játék mellett a kézi, segédszelvényes játékmódra is, ami sokak számára jelent további lehetőséget, illetve a profi sportfogadók is beszállhatnak a milliós nyereményekért folytatott küzdelembe, akik eddig távol maradtak ettől a játékfajtától.

Ami az idei kiemelkedő Kincsem+ nyereményeket illeti, az elmondható, hogy az így elért milliók leginkább a nyertesek lakhatási helyzetének javítását, megoldását jelentették, legalábbis öt nyertesből négy így nyilatkozott. Lakásvásárlás, felújítás, hiteltörlesztés, ezek voltak a megjelölt célok, de előfordult olyan többszörös milliomossá vált fogadó is, aki a saját vállalkozásának fejlesztésébe fogott ezzel az összeggel. A legmeghatóbb történet egy gyermektelen fiatal házaspár esete, akik már sok millió forintot költöttek a lombikbébi programra és már szinte elvesztették reményüket (és anyagi lehetőségüket) a folytatásra, de a szerencsésen megnyert milliók újabb lehetőséget nyitottak számukra. Kívánjuk, hogy álmaik váljanak valóra és siker koronázza önzetlen és kitartó törekvésüket.

Horváth Zalán

Sottsass (C. Demuro) fölényes győzelme a Prix du Jockey Club futamában.
Forrás: france-galop.com/

SHARE THIS