/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Az agárstadion munkatársai – kennel master

Nemsokára elkezdődik a versenyszezon az új agárstadionban a Kincsem Parkban. A profi versenyzés elengedhetetlen szereplői közé tartozik az úgynevezett kennel master. A poszt leendő munkatársát, Moldvai Dorottyát kérdeztük.

Hogy jött az életedbe az agárversenyzés?
– A lóversenyzés világába csöppentem bele már korábban, ami nagyon megtetszett. Az agárversenyzés pedig nagyon közel áll ehhez, így szívesen felvállaltam a pálya körüli feladatokat.

Mi a feladatod az agárversenyeken?
– A nemsokára induló 2020-as szezonban fog pontosan körvonalazódni, hogy kinek mi lesz a szerepe. A kennel master feladata a versenyben induló agarak előkészítőből való kivezetése, felügyelete.
Ezen kívül persze bármi más feladatban is részt veszek, amiben kell. A legutóbbi versenyeken például a bemelegítéstől kezdve a felvezetésen, boxoláson át a levezetésig, mindenben részt vállaltam.

Az agarak sem voltak eddig sem idegenek számodra, igaz?
– Igen, otthon is van három. Egy orosz agár és két magyar agár. Velük profi versenyeken nem indulhattam, de amatőr pálya- és coursing versenyeken eredményesen szerepeltek a felnőttek. A kölyök magyar agár kanom pedig a jövő reménysége.

Mi a véleményed az új agárstadionról?
– A komoly munka meghozta a gyümölcsét, egy igazi, profi pálya épülhetett meg Magyarországon.
Remélem a profi futamok mellett majd lesz lehetőség a magyar agaraimmal is versenyezni rajta.

 

SHARE THIS