/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 4. hét

19,5 millióval az év eddigi legnagyobb lóverseny nyereményét érte el egy hazai Kincsem+ fogadó

Ötéves és idősebb telivérek álltak starthoz a január 24-én, pénteken lefutásra kerülő Kincsem+ futamban, melynek Pau adott otthont. A 3800 méterre kiírt gátversenyben tizenhatan mérték össze tudásukat és a bet.lovi.hu szakírójának véleménye alapján a Yayajonh (3) – Deo Gratias (9) – Soldier’s Queen (13) – Violon de Brejoux (5) – Alna Top (6) befutási sorrend volt a legvalószínűbb eredmény, legalábbis emberi számítás szerint ezeknek a lovaknak kellett (volna) játszani a főszerepet. Nos, helyettük a The Golden Boy (2) – Beautiful Secret (11) – Saint Corneille (4) – Candos (14) – Jesuitique (10) sorendben értek célba a telivérek, ami nem a kolléga rossz ítélőképességének az eredménye, hanem ezúttal ismét megerősítést kapott az “örök turf igazság”, miszerint a lóversenyt nem a kockás papíron, hanem a zöld gyepen futják, és a lovak nem igazán törődnek a papírformával. Sorrend szerinti öt találatos szelvény nem is akadt az egész európai fogadási rendszerben, így ennek a nyerőosztálynak a nyereményalapja a szabályok szerint a sorrend nélküli nyertesek között került felosztásra. Ez alaposan megnyomta az osztalékokat, így egy hazai Kincsem+ Tuti játékos, akinek éppen ezek a számok szerepeltek a szelvényén, közel húsz millió (19 518 180) forintot, vagyis az év eddigi legmagasabb lóverseny nyereményét vihette haza!

Vasárnap 100-dik alkalommal futották az ügetők legmagasabb díjazású versenyét, a Grand Prix d’Amérique futamát, ahol 18 szupersztár ló állt starthoz 2700 méteren. A helyszínen – a párizsi Vincennes ügetőpályán – több tízezren, míg világszerte a képernyők előtt milliók várták a nagy eseményt, és már napok óta ment a tippelés, vagyon kik lesznek majd ott a frontban, hogyan alakul a verseny lefolyása, lesz-e kisebb, nagyobb meglepetés, és ami a legtöbb Kincsem+ Tuti játékost is erősen foglalkoztatta, mely lovak alkotják majd az első 5 helyezettet, amivel el lehet csípni a 900 millió Ft-os szuper jackpotot, vagy legalább annak egy részét.
Utólag azt lehet mondani, hogy viszonylag “egyszerű” volt egy olyan kombinációt játékba küldeni, amivel a 30,8 millió Ft-os telitalálat elérhető volt, de ne szaladjunk ennyire előre. A hatalmas nyerési lehetőség alaposan megmozgatta a lóversenyrajongók fantáziáját, hiszen rekord összeget, mintegy 8,5 millió EUR-t (közel 3 milliárd forintot) tettek fel erre a fogadási típusra. Az első helyen, a megtett tétek 31,5%-val Davidson du Pont (7-es) szerepelt a legtöbbször, míg Face Time Bourbon-t (9) a fogadók 24%-a várta a dobogó legfelső fokára. A tavalyi nyerő, Belina Josselyn (16) a játékosok 13%-a szerint szerezhette meg a győzelmet. Nos, aki ezt figyelembe véve tette meg tétjeit, nagyot már nem tévedhetett, hiszen végül ez a három ló végzett a dobogón, azzal a különbséggel, hogy Face Time Bourbon (Björn Goop-pal a sulkyjában) ért fel a csúcsra. Negyedik-ötödik helyen leginkább a kétszeres nyerő Bold Eagle (18) az örök vetélytárs Propulsion (17) valamint Excellent (1), Looking Superb (3) és Delila du Pommereux (6) jöhetett számításba, ám itt Chica de Joudes (2) illetve Vitruvio (11) meglepetésre felszaladt a legjobbak mögé.
Az élet azonban ezután sem áll meg, hiszen február 1-én indul a hazai ügető szezon, illetve a naponta jelentkező Kincsem+ versenyek továbbra is milliós nyereményekkel szolgálnak.

Horváth Zalán

Face Time Bourbon (9) hatalmas csatában nyerte a 100. Grand Prix d’Amérique futamát
Forrás: lemonde.fr

SHARE THIS