/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Baranyai Ádám – 2019. év értékelése agaras szemmel

A fiatal agártréner, Baranyai Ádám már régóta versenyzik agaraival a Kincsem Parkban, nagyon szép sikereket elérve.
Megkérdeztük, milyen eredménnyel zárta a tavalyi évet és mit vár 2020-tól.

Hogyan értékeled a 2019-es Kincsem parki szezonodat?
– A 2019-es év az agarak szempontjából nagy várakozások közt telt a várva várt ovál pálya tekintetében. Nagy sajnálatomra még egyenes versenyekkel operáltunk szinte egész éven át. Összességében jó évet zártunk sok szép győzelemmel, 3 különböző agarammal is.

Kit tudsz kiemelni az agaraid közül és miért?
– Deadshot, Storm és Poker rendre hozták a szép eredményeket a versenytársak előtt nagy boldogságomra. Nem emelném ki egyiküket sem, hisz minden futam egy újabb mérföldkő és szeretek mindig az adott feladatra koncentrálni. A srácok kiváló társaim voltak a munkában, a versenyeken és a mindennapi életben. Imádom őket úgy, ahogy vannak .

Milyen lett a Nemzeti Agár Stadion? Mi tetszik benne?
– Az év végére agaras társadalom nagy örömére elkészült az új ovál pálya, azaz a Nemzeti Agár  Stadion. Meglátásom szerint méltó helyszíne lesz 2020-tól a magyarországi agaras rendezvényeknek ez a gyönyörű létesítmény. Bízom benne, hogy idővel nagyobb figyelmet kapunk, kap ez a pompás úri sport országos szinten, majd az európai színterén is .

Mitől jó az új pálya? Miben különbözik az eddigi hazai pályáktól?
– Fontos eleme a pályának a küldő nyulas rendszer, ami angol és ír példára épült. Így azt hiszem, kezdünk felnőni az agaras őshazákhoz lassacskán.  Talán  a külföldi versenyzéssel való kacsintgatás is közelebb tud kerülni számunkra, a magyarországi angol agár tulajdonosoknak, trénereknek.

Milyen volt az Ügetőszilveszter agaras szemmel?
– Az új pálya azt gondolom, nagyon sikeresen mutatkozott be az Ügetőszilveszteren. Csodálatos érzés volt ennyi ember előtt látni futni, futtatni agarakat. Aki kint volt, egy örök élménnyel gazdagodott, legyen az néző vagy éppen versenyző.

Mit vársz a 2020-as évtől?
– Bízom benne, hogy az idei év rengeteg izgalmas versenyt hoz majd és mindenki boldogan, elégedetten, sérülésmentesen tud hazatérni egy-egy versenynap után .

Van-e új reménység az idei évre? Hány agárral kezded a szezont?
– Idén 5 agárral kezdjük meg a felkészülést. Hiszek abban, hogy a becsületes munka, a szív, a lélek és az odafigyelés meghozza gyümölcsét. Vannak tervek, álmok és mindent meg teszünk a céljaink elérése érdekében.

Szeretnék mindenkinek sikeres évet kívánni aki meg fog mérettetni idén is a Lovin, legyen az ló vagy agár.

SHARE THIS