/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Szerencsés megbízás – interjú Kerekesné Muszil Gabriellával

Nancho (Tai Chi-Nantana) híres müncheni versenye alkalmával Ön is jelen volt a megbízott tréner feleségeként. Milyen feladatuk volt ekkor?

Így van, férjem, Kerekes Károly képviselhette Maronka Gábor idomárt, erről a versenyt megelőzően tájékoztatást kapott a Versenyintézőség összes tagja. A feladatok közé tartozott minden, ami a trénert illeti meg, értem ezalatt a ló nyergelését, az utasítás kiadását a zsokénak, és adott esetben a tiszteletdíj átvételét. Felelősségteljes feladat, hiszen mondhatni mi képviseltük a magyar lóversenyt is Nancho révén.

Mi volt az első benyomása, amikor meglátta Nancho-t a jártatóban?

Kinézetre talán nem ő volt a legjobb szőrben, de látszott rajta, hogy jó formában van. Energikusan mozgott, mindent megfigyelt maga körül. A verseny során nagy előny volt, hogy a zsoké már ismerte a lovat. Tudta, hogyan ossza be az erejét és mikor indítsa el ahhoz, hogy a maximumot tudja kihozni magából. Bíztam abban, hogy jó helyezést fog elérni, de a teljesítménye minden várakozást felülmúlt!

Magyarország első Group 1-es versenyt nyerő lova, így teljesítménye mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Milyen volt a visszhang a győzelmet követően?

A badeni Group 3-as győzelme után Münchenben bebizonyította, hogy a nyugat-európai élmezőnyben is megállja a helyét! Természetesen minden szaklap kiemelten foglalkozott az eredménnyel, mondhatni csak elismerő cikkek születtek róla. Nancho apjának, Tai Chi-nek (High Chaparral-Taita), ő az első Group 1-et nyerő ivadéka, így tenyésztője és egyben tulajdonosa, Reginald Graf von Norman külön gratulált a győztesnek.

Véleménye szerint mely itthoni lovak lehetnének még eredményesek németországi versenyek során?

Úgy gondolom, hogy minden lónak meg lehet találni az ideális versenyt, ahol jó esélyekkel tud indulni. Az anyagi oldal sem elhanyagolható, így inkább az első osztályú és e fölötti kategóriában versenyző lovakat mondanám. Természetesen tapasztalatszerzés céljából is kiváló lehetőség egy németországi verseny.

Vannak már konkrét tervek a 2020-as szezonra?

Férjemmel, Kerekes Károllyal minden tréninghez és versenyhez kapcsolódó dolgot megbeszélünk, sok esetben kéri ki a véleményemet. Ebben a szezonban 17-20 körüli ló létszámra számítunk. Több franciaországi futást tervezünk, mivel a lovaink többsége francia tenyésztésből érkezett, így úgy gondoljuk érdemesebb ott versenyeztetni őket.

Esetleg láthatjuk lovaikat a Kincsem Parkban is versenyezni?

Az elszámolások még nem a nyugat-európai rendszer szerint működnek, egy külföldi vállalkozónak, illetve tulajdonosnak kicsit körülményesebb a díjakhoz hozzájutni. Ennek ellenére nem zárkózunk el a magyarországi versenyektől, meglátjuk, mit hoz az év!

SHARE THIS