/ by /   Friss hírek, Kiemelt egyéb hír / 0 comments

A lovakon nem fog múlni – 483 telivér tréningben

A versenytitkárság kiadta a 2020-as galopp versenyszezonra bejelentett angol telivérek számát és az idomári engedélyét kérő szakemberek névsorát. A 43 idomár 483 angol telivért vett tréninglistára, mely a versenyüzem méretéhez képest egy igen magas szám, ráadásul emelkedő tendenciát mutat. A tulajdonosok az elmúlt két évben közel 200 telivért vásároltak a különböző árveréseken. Sőt, már idén télen is több ló került magyar tulajdonba.
A tréninglistán szereplő lovak száma és a futtatók vásárlási kedve a legjobb fokmérője annak, hogy hazánkban a Kincsem Parkban, milyen jól kiszámítható és előre tervezhető feltételek mellett lehet versenylovat futtatni. Az elmúlt öt évben a versenyszervező, a Kincsem Nemzeti Kft. komoly befektetéseket hajtott végre a minél színvonalasabb szakmai munka érdekében. Felújította és fejlesztette a központi tréningpálya istállóépületeit. Nemzetközi sztenderdeknek megfelelő négyévszakos  tréning és versenypályát épített Dunakeszi-Alagon és a Kincsem Parkban. Felújította a beálló istállókat, a gyeppályát és annak automata öntözőrendszerét. A Kincsem+ játék bevezetésével és a Szerencsejáték Zrt.-vel való sikeres együttműködés révén, több forrást tud biztosítani a versenydíjkeretre. A Nemzeti Galopp Liga és a premizálási rendszer bővítésével újabb pénz került a rendszerbe. Emelkedett a versenydíj és egy új teljesítményösztönző életpálya modell került bevezetésre a szakmai szereplők támogatására és erkölcsi megbecsülésére, melyet egyhangúlag üdvözölt a lóversenytársadalom.
A 2020-as versenyszezon sikere nem a lovakon fog múlni. A közel ötszáz lovas létszám az elmúlt hatvan év legszebb éveit idézi. A legtöbb versenylovat Kovács-Bakos Szilvia (56), Hum-Fűzi Villő (56) és Stanislav Georgiev (44) felügyeli. A champion Maronka Gábor 26 telivérrel, a korábbi bajnok Ribárszki Sándor 28, Zala Csaba 34 lóval vág neki a szezonnak.
Galopp kapunyitó április 5-én vasárnap kezdődik a Kincsem Parkban!

SHARE THIS