Szezonnyitó edzés az Agárstadionban

Március 7-én szombaton került megrendezésre a szezon első hivatalos időmérő edzése az Agárstadionban. Az időjárás a pénteki egész napos eső után kegyes volt hozzánk, így az erős szelet leszámítva tökéletes körülmények között tudtunk edzeni.

Az edzésen közel húsz agár vett részt, de sokan eljöttek kutya nélkül is, egyelőre csak nézelődni, beszélgetni. A kutyák körülbelül fele kézből indult, melynek általában két oka van; vagy növendék kutyáról van szó, aki még nem tud boxból futni, azaz „boxolni”, vagy olyanról, aki nem tart még ott edzettségben, hogy startboxból fusson tétre. Persze ne feledkezzünk meg azokról a kutyákról sem, akik most futottak életükben először külső nyulas pályán, hiszen ez a többségnek teljesen új, de az eddigi tapasztalatok alapján 2-3 alkalom után már rutinosan fut rajta minden agár.

 

A boxból indult kutyák mind 280m-t futottak, de ez így szezon legelején teljesen normális, a 480m-es távhoz alaposabb felkészültségre van szükség, mely az agarak többségének ilyenkor még nincs meg.

Mostantól, az edzéseken mért, hivatalosan rögzített idők is beleszámítanak a kategóriába sorolásba, mely folyamatosan kerül kialakításra.

 

 

 

SHARE THIS