/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kincsem+ krónika, 11. hét

Óriási játékkedv és 2,2 milliós főnyeremény péntek 13-án

A múlt hét péntek 13-a 3115 hazai Kincsem+ TUTI fogadónak hozott szerencsét, ami mutatja, hogy hatalmas volt az érdeklődés az első péntek esti ügetőfutam iránt. 295.000 eurót nem nyert hétéves és idősebb ügetők álltak starthoz ebben a Kincsem+ futamban, melynek Enghien adott otthont. A 2150 méterre kiírt autóstartos versenyben csupán tizennégyen mérték össze tudásukat, így nagy volt a kísértés a fogadók számára. A fokozott játékkedvet jól mutatja, hogy az európai fogadási rendszerben összesen 1,3 milliárd forint értékben kötöttek fogadásokat a Kincsem+ játékra. A finisben nagy tülekedés alakult ki az élen haladók között, ahol a favorit Moni Viking (B. Coppens) végül szoros küzdelemben harcolta ki a győzelmet. A 14-8-5-6-2-es befutási sorrend összesen 88 játékszelvényen volt megtalálható hajszálpontosan. Nyereményük egyenként 2 224 320 Ft volt, amely egy hazai fogadónak jelentett kiemelkedő játéksikert. A nem sorrendi öt találatosok 31 920 Ft-ot, a Bónusz 4 találatos szelvények 3 900 Ft-ot, míg a Bónusz 3 találatosok 1 620 Ft-ot értek.

Szerdán szintén az ügetők voltak főszerepben, miután Laval pályáján 15 ló állt starthoz egy 2850 méteres futamban. Az első négy helyen csupa esélyes ügető végzett, köztük a nyerő Viking D’Hermes (E. Raffin) 3,1-szeres nyerőszorzóval, egyedül az ötödik helyre szaladt fel egy outsider, Destin Carisaie (J.Et. Thuet), akinek előzetesen 58-szorosat fizettek volna esetleges győzelmére. A kvázi papírformának köszönhetően ezen a napon is 3 ezer felett volt a nyerő Kincsem+ TUTI szelvények száma, köztük kettő tulajdonosa örülhetett a legjobban, hiszen ők a 600 Ft-os tikettjükre 1 211 220 Ft-ot nyertek. A 14-5-6-7-3-as hivatalos eredmény 19 680 Ft-ot fizetett a sorrend nélküli öt találatos szelvényekre, 1 200 Ft-ot a Bónusz 4-esekre, míg 660 Ft volt a Bónusz 3-asok “jussa”.

Horváth Zalán

Moni Viking (14) szoros küzdelemben nyerte a péntek 13-diki futamot, ezzel 2,2 millióhoz juttatva egy hazai Kincsem+ játékost
Forrás: leparisien.fr

Európai lóverseny helyzetjelentés

Hazánkban a lóversenyeket szervező 100%-ban állami tulajdonban lévő Kincsem Nemzeti Kft. 2020. március 17-től felfüggesztette a lóversenyek rendezését. Az Egyesült Királyságban zárt kapuk mögött zajlanak a futamok, de a liverpooli Grand National eseményt, amely az ország legnépszerűbb lóversenyeseménye, lefújták. Svédországban szintén zárt kapuk mellet tartják a versenyeket, de csökkentett futamszámmal, hogy egy időben minél kevesebben legyenek egy helyen. Törökország egyelőre folytatja a versenyzést, zárt kapuk mögött. Dél-Afrika nézők nélkül tartja a versenyeit, erősen korlátozva a pályákon tartózkodó lovasok, trénerek, tulajdonosok, szervezők körét.

Németország, Franciaország, Finnország teljeskörűen felfüggesztette a versenyzést április 15-ig. Görögországban meghatározatlan időre bezártak a pályák és a fogadóhelyek. Norvégia, Belgium és Dánia minden versenyzési aktivitást szüneteltet további intézkedésig. Hollandia egyelőre április 6-ig szünetelteti a lóversenyek megtartását.

A magyar állam tulajdonában lévő szerencsejáték vállalat, a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. 2020. március 17-i közleménye szerint, amíg szünetelnek a hazai versenyek, addig az elérhető külföldi lóversenyfutamokra szervez fogadást. Mivel a népszerű Kincsem+ játék a francia futamokra épül, így ennek értékesítése átmenetileg szünetel, mind a lovi pontokon, mind a lottózókban. A lapzárta pillanatában annyit tudunk, hogy a nemzetközi fogadásszervező (a francia PMU társaság) tárgyalásban van a hong-kongi versenyszervezővel, hogy a Kincsem+ futamok biztosítása folyamatos legyen. A bet.lovi.hu online platformon a továbbiakban is van lehetőség lóversenyfogadásra a korlátozott kínálat erejéig.

SHARE THIS