/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Az új generáció – Marcsó Leila

 

 

Még csak 15. életévedben jársz, de már céltudatosan készülsz a karriered építésére. Hogyan kerültél az Alagi Tréningközpontba?

Édesanyám, Nagy Edina 17 éves kora óta itt él, én már ide születtem. Anno őt is láthatták versenyezni a Kincsem Parkban, így természetes volt, hogy lovagolni fogok, mindig is rajongtam értük. Nagyon pici koromban ültem először nyeregben, ekkor már mindenki tudta, hogy ez egy örök szerelem lesz számomra. Ezután a lehetőség szerencsére adott volt, így a telepen tanultam meg komolyabban lovagolni hobbilovakon. Innen pedig már jött minden magától.

Hobbilovak után telivérek. Miért döntöttél úgy, hogy belekóstolsz a velük való munkába?

A telivérekben van valami, talán a robbanékonyságuk, ami nagyon sok lovast vonz. A sebességet sem hagyhatom ki a felsorolásból, elképesztő érzés a hátukon ülve galoppozni. Véleményem szerint kivételesen intelligens, okos állatokról van szó, megérzik az ember minden rezdülését. Engem teljes mértékben elvarázsoltak!

Több istálló is lehetőséget biztosít ahhoz, hogy valaki munkalovas legyen, te a kiváló szakember, Tormási Gyula csapatát erősíted. Mi alapján hoztad meg ezt a döntést ?

A kezdetek kezdetén édesanyámmal jöttem le először Gyuszihoz. Őt tartotta a legjobb döntésnek, egyrészt szakmai eredményei, másrészt segítőkészsége miatt. Jobban nem is alakulhatott volna, nagyon jól érzem magam itt! Elképesztően tehetséges és sokat tapasztalt emberektől tanulhatok, ezért sosem lehetek elég hálás.

Szerinted mi az, amivel meg lehet fogni a fiatalokat a galopp sportot illetően?

Szerintem ehhez a sporthoz születni kell, mint ahogy ahhoz is, hogy valaki lovas legyen. Elég megnézni pár munkát a pályán, minden pillanata magával ragadó!

Szüleid, barátaid támogatnak abban, hogy egy napon zsoké legyél?

Szerencsére egyöntetűen mellettem állnak és tudják, hogy a lovaglás számomra nem csak a hobbim, hanem egyben az életem is. Ennek köszönhetően meg tudom oldani azt is, hogy iskola mellett járhassak Alagra a hétköznapokon. Minden csak akarás kérdése, aki nagyon szeretné, az talál rá módot, hogy kivitelezhető legyen. Reggel 1-2 lot-ra van időm, majd indulok is az iskolába, emellett délután is bőven van időm tanulni. A hétvége pedig mondanom sem kell, a lovaké!

Ebben az évben, ha minden jól megy már versenyben is láthatunk téged a Kincsem Parkban. Hogyan készülsz erre az időszakra?

Mióta szóba került a licensz kikérésének lehetősége elkezdtem futni, hogy növeljem a tüdőkapacitásomat és az állóképességemet. Emellett a lehető legtöbb alkalommal megyek lovagolni. A súlyom 48-51 kiló között ingadozik így erre egyelőre nem kell különösebben odafigyelnem. Természetesen minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból és a lovamból is. Izgatottan várom mit tartogat számomra a 2020-as szezon!

SHARE THIS