/ by /   Friss hírek / 0 comments

Kalandozás a külföldi pályákon

A jelen helyzetben a jól ismert és megszokott hazai és francia versenyterek helyett más, főleg egzotikus helyszínekről közvetítünk lóversenyt, melyre fogadást is szervezünk a bet.lovi.hu oldalon és a partnerhálózatban.

Dél-Afrikában nyolc pályán versenyeznek a telivérek, ezek Vaal, Turffontein, Scottsville, Kenilworth, Greyville, Flamingo Park, Fairview és Durbanville. Jellemzően 8-10 futamot tartanak egy versenynapon, főként angol és ír importból származó lovakkal. Eddigi fogadási kínálatunkban három pálya szerepelt, ezeket részletesen is bemutatjuk.
A durbanville-i lóversenypálya Nyugat-Fokföldön helyezkedik el, természetvédelmi területek és borbirtokok szomszédságában. Számtalan rendezvénynek ad otthont különleges adottságai miatt, legyen szó akár esküvőkről, konferenciákról. Az ovális pálya 2000 méter hosszú, a befutó 600 méter és enyhén lejt. A telivérek a hazaitól eltérő módon bal kézre futnak. A versenynapok látogatása ingyenes.
A Flamingo Park, régebbi nevén Kimberley Racecourse az elmúlt években több felújításon esett át, jelenleg 140 istálló található a területen. Dél-Afrika azon ritka pályáihoz tartozik, ahol homokon futnak a telivérek, Magyarországhoz hasonlóan jobb kézre. 2200 méter hosszú, a befutó 600 méteres, egy 1000 méteres egyenes pálya csatlakozik a hozzá.
Greyville-ben rendezik Afrika legnagyobb lóverseny rendezvényét, a Vodacom Durban Julyt. A pálya körte alakú, 2800 méteres, ebből 2400 méter kivilágított, a versenyeket jobb kézre futják. Több hotel és golfpálya van a szomszédságában, ennek köszönhetően magas látogatói számmal büszkélkednek.

A méltán híres hongkongi versenyüzem két pályája Happy Valley és Sha Tin. Itt a lóverseny nagy becsben tartott sport, a nézők száma és a fogadási forgalom évről évre növekszik. Az egykori angol gyarmat pályáin vasszigorral őrzi a rendet és a fegyelmet a versenyszervező. Gyakorlatilag csak heréltek futnak. Nagyon komoly szakmai munka folyik a versenypályán, kiemelkedő fizetésért, de az elvárások is óriásiak. Happy Valley híres a szerda éjszakánként rendezett versenyeiről. A Sha Tin lóversenypálya számos nemzetközi és Group 1-es versenynek ad otthont, főként ünnepnapokon és hétvégéken rendeznek itt futamokat a telivérek számára.

Chile, mint több más Latin-amerikai ország komoly lóverseny kultúrával rendelkezik. Négy pályával büszkélkedik: Club Hipico, Hipo Chile, Valparaiso és a Concepcion. Gyakran 12-13 verseny szerepel a programban, melyeket fél óránként indítanak.

Írország több tucat klasszis telivért ad évről-évre a lósportnak, tradicionális futamairól és tenyésztéséről egyaránt híres. A Clonmel versenypálya több, mint 150 éve népszerű helyszín, a futamokat jobb kézre futják egy és egy negyed mérföldes távon, ami mintegy 2000 méternek felel meg. A 160 hektáros terület impozáns látványa miatt kedvelt célpont.

Természetesen az ügetők szerelmesei is megtalálhatják fogadási felületeinken a számításaikat, főként Svédországból közvetítünk most, 33 pályájuk van több ezer versennyel. A leggyakoribb táv 2140 méter. Két típusú versenyt láthatunk, az egyik a „hagyományos”, általunk is ismert, amelyben francia és amerikai ügetők szerepelnek, a másik a skandináviai nemesítésű hidegvérű ügetőknek rendezett futamok, amelyben számukra kialakított szabályzat szerint versenyeznek.

Elitkampen 2019 – Tangen Haap med Björn Karlsso

Fotó forrás: https://www.punters.com.au

http://www.swedishhorseracing.com

SHARE THIS