/ by /   Hazai agár hírek / 0 comments

GBGB útmutatás az angliai trénereknek

Az angol GBGB (Greyhound Board of Great Britain) a napokban közzétett egy bárki számára elérhető és letölthető online kiadványt, melyben tanácsokkal és segítséggel látja el a trénereket és az állatorvosokat a versenymentes időszakra. Az „útmutató” többek közt etetési, tréningezési, ellátással kapcsolatos információkat ad, kitérve a soron következő oltások, illetve az esetleges sürgősségi esetek megoldási lehetőségeire az elkövetkezendő hetekben.

A GBGB továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy a kutyák megfelelő tartásának, ellátásának és ápolásának érdekében a kennelekbe való ki és bejárás engedélyezett, de a köztereken való megjelenés, illetve sétáltatás továbbra is korlátozott a távolságtartási protokoll értelmében.

Amennyiben egy agár betegség tüneteit mutatja, vagy megsérül, úgy első körben telefonon kell ezt jelezni az illetékes állatorvosnak, aki az elmondottak alapján dönti el, hogy szükség van-e az állat szakszerű, állatorvosi ellátására, vagy megoldható távsegítség keretein belül is. Természetesen amennyiben sürgős esetről van szó, úgy a rendelők nyitva állnak.

Simon Gower, a GBGB vezető állatorvosa arra hívja fel leginkább a trénerek figyelmét, hogy kiemelt hangsúlyt fektessenek ezekben a hetekben az agarak mentális és fizikai állapotának megfelelő karbantartására, hisz a pályától távol töltött időszakban is elsődleges fontosságú a megszokott napi rutin továbbvitele ahhoz, hogy a visszatérés minden szempontból zökkenőmentes legyen a kutyák számára. Ebben is ad tanácsokat a kiadvány, illetve a GBGB dolgozói is mindenben állnak a trénerek segítségére.

Az online kiadvány az alábbi linken érhető el:

here

 

 

 

 

 

SHARE THIS