/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar idomárok a kialakult helyzetről – 7. rész

Jelen írásunkkal szeretnénk tájékoztatást adni az e-Turf hasábjain a szakma jelenlegi körülményeiről. Elöljáróban csak annyit, hogy soraink nehéz időkben kerülnek a világhálóra, ám a megkérdezettek töretlenül végzik munkájukat, szívósan helytállnak. Kitartásukat és rendületlen akaraterejüket ezúton is köszönjük.

Fő az optimizmus – Ribárszki Sándor idomár

A járvány és az ezzel járó nehézségek minden ember életét átformálták. Ebben a kritikus időszakban te mit teszel azért, hogy megőrizd a saját, illetve kollégáid egészségét?

Próbálom a tőlem telhető maximumot megtenni magamért és a környezetemért is. Úgy gondolom alapvető, hogy betartom az eddig hozott intézkedéseket! Meg kell tanulnunk nem egyénben, hanem közösségben gondolkozni. Természetesen a szakemberek megóvása az első, az istállóban van meleg víz, szappan és kézfertőtlenítő is. Nem egyszerű, de mindannyian próbáljuk tartani a másfél méter távolságot egymástól. Kisebb oktatásokat is tartunk annak érdekében, hogy mindenki tisztában legyen a jelen helyzet komolyságával. Mindig optimista vagyok és bízom a jóban, de emellett reálisan látom a dolgokat.

Hogyan vélekedsz a telepen bevezetett védőintézkedésekről és a módosított házirendről?

Véleményem szerint remek dolog, hogy a telepen bevezetésre kerültek ezek a szabályok. Mindenkinek szem előtt kell tartania és eszerint cselekednie, azért, hogy minél hamarabb véget érhessen ez a korántsem egyszerű időszak.

Mennyi könnyebbséget nyújt, hogy a Kincsem Park a kialakult helyzetre való tekintettel elengedte a a boxbérleti és a pályahasználati díjat?

Ennek előnyeit főleg a tulajdonosok érzik. Mivel én is ebbe a körbe tartozom, ezért ez hatalmas segítség számomra is ebben a helyzetben. Jelenleg minden területen próbálunk spórolni, ez nagy könnyebbséget ad, hiszen az erre félretett pénzt más fontos dolgokra tudjuk költeni, értem ezalatt akár a takarmányt, amihez nehezebb hozzájutni. Az első versenynapon hét lovam is indult volna, így kompenzálja valamelyest ez a segítség. A ló mindig az első, így nagyon köszönjük a tulajdonosok és a box bérlők nevében is ezeket az intézkedéseket.

Milyen munkákkal készültök jelenleg, így, hogy a Galopp Kapunyitó nem a megszokott időpontban lesz megrendezve?

A tréningek nagyrészt ugyanúgy zajlanak, használjuk a téli és a nyári pályát is. Természetesen én is olvasom a híreket, így már hetekkel ezelőtt volt arról sejtésem, hogy nem fog minden zökkenőmentesen alakulni. Így bár készültünk, de ehhez mérten. Annak tudatában, hogy csúsznak a versenyek, nem mennek gyors munkákat a telivérek, inkább a kondíciójukat tartjuk szinten, az alapozó munkákra fektetünk hangsúlyt. Szerencsésnek mondhatom magam, mivel húsz kétévessel dolgozom jelenleg, az ő esetükben semmi változás nincsen, ugyanúgy készülünk.

Ha három kérésed lehetne a jelenlegi helyzet tekintetében, mik lennének azok?

Ez első és legfontosabb az, hogy mindenki egészséges maradjon! Második kérésnek azt mondanám, hogy tudjunk kilábalni ebből a helyzetből gazdasági nehézségek nélkül, minél enyhébben érezzük meg a változásokat. Végül a harmadik az, hogy minél hamarabb megcsodálhassuk a versenypályán ezeket a kiváló telivéreket és megmutathassák mit is tudnak!

SHARE THIS