/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar idomárok a kialakult helyzetről – 6. rész

Jelen írásunkkal szeretnénk tájékoztatást adni az e-Turf hasábjain a szakma jelenlegi körülményeiről. Elöljáróban csak annyit, hogy soraink nehéz időkben kerülnek a világhálóra, ám a megkérdezettek töretlenül végzik munkájukat, szívósan helytállnak. Kitartásukat és rendületlen akaraterejüket ezúton is köszönjük.

Csak előre – Csupor Ferenc

A jelenlegi helyzet miatt miben változott a telivérek tréningje?

Nem mondanám, hogy bármit máshogy csinálunk, hiszen ugyanúgy minden egyes nap nyergelünk és az istálló körüli tevékenységeket is elvégezzük. Dolgozunk, készülünk, várjuk a folytatást. Természetesen jelenleg gyorsmunkákat nem megyünk velük, inkább az alapozás az, amire most a hangsúlyt fektetjük.

Milyen hatással van a felkészülésre a Galopp Kapunyitó időpontjának eltolása?

Próbáljuk szem előtt tartani a szezonra kitűzött célokat, de itt főként az a kérdés, hogy meddig fog tartani ez az időszak, reméljük minél hamarabb visszatér minden a rendes kerékvágásba. Mindenkinek kedvezni nem lehet, de törekedni kell a lehető legjobb megoldásra és ez csak úgy megy, ha mindannyian együtt teszünk érte.

Hány amatőr lovasra számíthatsz ebben az időszakban?

Nálunk szerencsére nincs dolgozókból és amatőrökből sem hiány, 6-8 fővel mindig számolhatunk. A hozzánk járó lovasok a közelben laknak, de van aki a telepen él, így egyelőre mindenki ugyanúgy tud jönni, ahogy eddig.

Mi az, ami motivál ebben a nehéz helyzetben?

Személy szerint én ugyanolyan lelkes vagyok, mint mielőtt kialakult volna ez az állapot. Dolgoztunk a lovakkal eddig is, remélhetőleg ezután is fogunk. Sok jó hároméves és kétéves áll jelenleg az idomításomban, így előre tekintek és remélem mihamarabb megmutathatják mit tudnak.

Mennyivel könnyíti meg a mindennapokat, hogy a Kincsem Park elengedte a boxbérleti és pályahasználati díjat?

Ahogy azt már előttem több idomár is hangsúlyozta, ez főként a tulajdonosoknak kedvez, amiért nagyon hálásak vagyunk, hiszen nélkülük ez a sport nem létezne. Ez biztosítja arról őket, hogy mellettük áll a versenyszervező is ebben a nehéz időben és igyekeznek megoldást találni a problémákra. Én is beletartozom a tulajdonosok körébe, nagyon pozitívnak tartom ezt a kezdeményezést, mivel a megtakarított pénzt be tudom fektetni, tápot és takarmányt vásárolok.

Mivel tudjátok segíteni az istállóban és az idomári szobában a higiéniai szabályok betartását?

Az istállóban található meleg víz, szappan, fertőtlenítőszer, úgy gondolom ez alapvető. Tartjuk egymással az 1,5 méter távolságot és amennyire csak tudjuk igyekszünk elkerülni azt, hogy emberek közé menjünk. Ez jelenleg a maximum, amit megtehetünk.

SHARE THIS