/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Magyar idomárok a kialakult helyzetről – 11. rész

Jelen írásunkkal továbbra is szeretnénk tájékoztatást adni az e-Turf hasábjain a szakma jelenlegi körülményeiről. Elöljáróban csak annyit, hogy soraink nehéz időkben kerülnek a világhálóra, ám a megkérdezettek töretlenül végzik munkájukat, szívósan helytállnak. Kitartásukat és rendületlen akaraterejüket ezúton is köszönjük.

Biztos alapok – Pető Sándor  

Milyen nehézséget okoz a kialakult helyzet a mindennapi munkában?

Nálunk nem egyszerű a helyzet, mert nekem kiemelt figyelmet kell fordítanom az egészségügyi előírások betartására. Istálló szinten szerencsére kevésbé okoz problémát.

Mit tesznek azért, hogy megőrizzék a saját és kollégáik egészségét?

Odafigyelünk a rendszeres kézmosásra, illetve a kesztyű és szájmaszk viselésére, ha megkívánja az adott helyzet. Igyekszünk egymástól 1,5 méteres távolságot tartani a munka során is.

Milyen munkákkal készülnek a később kezdődő szezonra?

Mivel nem tudjuk mikor kezdődik a szezon, így csak hosszú kondíció munkákat mennek a lovak, a gyors munkákat jelenleg hanyagoljuk.

Miben kellett változtatni az elképzeléseken a leállás miatt?

Nálunk az a fő probléma, hogy az istálló fele hároméves, őket várták volna a nagy versenyek, így mi arra leszünk kíváncsiak, hogy az ő futamaik hogyan módosulnak.

Mi az, ami ebben a nehéz helyzetben motiválja őket és a tulajdonost?

A lovak szeretete! Bízunk benne, hogy előbb utóbb visszaáll minden az eredeti állapotba és tudjuk folytatni az elkezdett munkákat.

Miben kell módosítani a tréningmódszereken az eddigiekhez képest?

A gyors munkákat leállítottuk, felesleges őket felpörgetni, inkább a stresszmentes tréningre helyeztük a hangsúlyt. Így ha majd aktuálissá válik elég lesz egy-két gyors munka és készen is állnak majd a versenyzésre.

Hogyan módosul a kétévesekkel végzett munka? Mennyire válik hasznukra a rájuk fordított plusz idő?

Velük minden ment és megy a maga útján. Két késői kétévesünk van, rájuk több idő jut, ez biztosan előnyükre fog válni. Nem sietünk velük.

Mennyire segített a tavaly év végén felvett életpálya modell összegek visszamenőleges kifizetése?

Egy kiváló kezdeményezés volt, trénernek és lovasnak egyaránt jól jött. Az egyik legnagyobb dolog az, hogy a lovászok is meg vannak becsülve, ez segítség nekik és nekünk is.

Ki a legmegbízhatóbb tulajdonosa?

Egy tulajdonosa van a lovainknak, hosszú évek óta az Ecsedi család az, aki mindent biztosít számunkra. Ebben a szűkös helyzetben is csak bátorítanak minket és lelket öntenek belénk, nekünk ők nyújtanak biztos alapokat. Nem adják fel és mi sem fogjuk! A box bérleti és pályahasználat díj elhagyása is nagyon nagy segítség volt ebben a nehéz időszakban!

SHARE THIS